ספירלת תפוחי אדמה ובטטות בבשמל – מאפה מלוח ללא בצק | השף הלבן

ספירלת תפוחי אדמה ובטטות בבשמל

מאפה מלוח בצורת ספירלה ללא בצק! את הצורה המדליקה יוצרים בעזרת פרוסות תפוחי אדמה ובטטה דקות, המילוי מורכב מגבינות ורוטב בשמל

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת תפוחים, תמרים ואגוזיםספירלת תפוחי אדמה ובטטות בבשמל
צילום: לירן קפל עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 4-6:

  • 2 תפוחי אדמה קלופים
  • 1 בטטה גדולה
  • צרור טימין
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח גס
  • 0.5 כוס חלב "תנובה"
  • 200 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
להכנת רוטב בשמל:
  • 40 גרם חמאה תנובה
  • 6 כפות מחוקות (30 גרם) קמח
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן תנובה
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית, עד שהיא נמסה. מוסיפים קמח ובוחשים לעיסה.

  • 02.

    מוסיפים מעט שמנת (3-4 כפות) וטורפים במטרפה עד שאין גושים. ממשיכים להוסיף את השמנת בהדרגה ולטרוף עד שמתקבלת בלילה חלקה.

  • 03.

    מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שרוטב במרקם של דיסה סמיכה. מסירים מהאש ומצננים.

  • 04.

    פורסים לאורך את הבטטה ותפוחי האדמה.

  • 05.

    מניחים בקערה עם כף מלח גס ומים רותחים ומכסים ל- 20 דקות, מסננים מהמים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    מערבבים עם שמן זית, מלח ופלפל ומסדרים בצורת ספירלה בתבנית עגולה.

  • 07.

    מערבבים בעזרת מטרפה את רוטב הבשמל יחד עם 1/2 כוס חלב.

  • 08.

    שופכים מעל הספירלה את רוטב הבשמל ומפזרים מעל פתיתי פרמזן וטימין.

  • 09.

    אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ- 35 דקות.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.