גראטן תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת-ערמונים | השף הלבן

מתכון לגראטן תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת-ערמונים

שידרגנו את גראטן תפוח האדמה המסורתי והוספנו לו בטטות, ערמונים וגבינות טובות! התוצאה? לא פחות מחלומית

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גראטן תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 4-6:

  • 2 שקיות (200 גרם) ערמונים מוכנים לאכילה
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 1 מיכל (200 מ"ל) רוטב בשמל קלאסי השף הלבן
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • אפשרות: 1 כף אבקת מרק פטריות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 5-4 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  • 2 בטטות בינוניות, חתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  • 1/2 שקית (200 גרם) פתיתי עמק 28%
  • 1/2 שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן" שף לבן
  • 1/2 כוס (50 גרם) גבע פרמזן קולקשן, מגוררת
גודל תבנית: תבנית 20*30 או תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

        מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • 02.

        קוצצים את הערמונים דק (אפשר להשתמש במכתש ועלי).

  • 03.

        שמים בסיר בינוני את החמאה, השמנת המתוקה ורוטב הבשמל ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אגוז המוסקט, אבקת המרק (אם רוצים), מחצית מכמות הערמונים, מלח ופלפל ומערבבים.

  • 04.

        מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה והבטטות ומבשלים על אש בינונית 5 דקות. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מפזרים מעל את פתיתי העמק והמוצרלה ואופים כשעה ורבע, עד שהגראטן מזהיב והירקות רכים לגמרי.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 05.

        מפזרים על הגראטן, בעודו חם, את גבינת הגבע והערמונים שנותרו. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.