מתכון לגראטן תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת-ערמונים
שידרגנו את גראטן תפוח האדמה המסורתי והוספנו לו בטטות, ערמונים וגבינות טובות! התוצאה? לא פחות מחלומית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל4-6:
- 2 שקיות (200 גרם) ערמונים מוכנים לאכילה
- 50 גרם חמאת תנובה
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 1 מיכל (200 מ"ל) רוטב בשמל קלאסי השף הלבן
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- אפשרות: 1 כף אבקת מרק פטריות
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 5-4 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- 2 בטטות בינוניות, חתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- 1/2 שקית (200 גרם) פתיתי עמק 28%
- 1/2 שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן" שף לבן
- 1/2 כוס (50 גרם) גבע פרמזן קולקשן, מגוררת
גודל תבנית: תבנית 20*30 או תבנית תנור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
02.
קוצצים את הערמונים דק (אפשר להשתמש במכתש ועלי).
-
03.
שמים בסיר בינוני את החמאה, השמנת המתוקה ורוטב הבשמל ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אגוז המוסקט, אבקת המרק (אם רוצים), מחצית מכמות הערמונים, מלח ופלפל ומערבבים.
-
04.
מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה והבטטות ומבשלים על אש בינונית 5 דקות. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מפזרים מעל את פתיתי העמק והמוצרלה ואופים כשעה ורבע, עד שהגראטן מזהיב והירקות רכים לגמרי.
טיימר מופעל
-
05.
מפזרים על הגראטן, בעודו חם, את גבינת הגבע והערמונים שנותרו. מגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים