כדורי עדשים וגבינה בולגרית ברוטב עגבניות | השף הלבן

כדורי עדשים וגבינה בולגרית ברוטב עגבניות

החלק הכי קשה בהכנת התבשיל הכל־כך טעים הזה הוא איסוף המצרכים. הנחמה – רובם מצרכים מהסוג ששוכן קבע במקרר או במזווה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
כדורי עדשים וגבינה בולגרית ברוטב עגבניות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל6:

  • ½ כוס עדשים כתומות (רצוי שלמות)
  • ½ כוס מהודקת עלי נענע טריים
  • ¼ כוס מהודקת עלי שמיר
  • 100 גרם גבינה בולגרית 24% "פיראוס", מפוררת
  • 100 גרם גבינה לבנה "תנובה" 5%
  • 2 ביצים גדולות
  • ¾ כוס פירורי לחם יבשים עדינים
  • קליפה מגוררת מלימון קטן
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפיות דבש
  • 3 שיני שום כתושות
  • לתיבול: ½ כפית קורנית מיובשת, ¼ כפית פלפל שחור, מלח לפי הטעם
  • 3 כפות שמן זית לטיגון
לרוטב:
  • 2 כוסות (500 מ"ל) פסאטה (מחית עגבניות איטלקית)
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות מיץ לימון
  • קורט פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    בוררים את העדשים, שוטפים היטב, מעבירים לקערה ושורים ב־2 כוסות מים למשך שעתיים עד 4 שעות. מסננים היטב ומעבירים לקערת ערבוב.

  • 02.

    קוצצים דק את עשבי התיבול ומוסיפים לקערה. מוסיפים את כל שאר המצרכים, מערבבים ולשים לתערובת דביקה ונוקשה מספיק לגלגול. מודדים כפות מלאות מהתערובת ומגלגלים לכדורים חלקים – מקבלים כ־30 כדורים. (עד כאן אפשר להכין כמה שעות ואפילו לילה קודם. מסדרים את הכדורים במגש או בצלחת גדולה בשכבה אחת, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר).

  • 03.

    מחממים את השמן בסוטאז בעל ציפוי נגד הידבקות או במחבת גדולה. מטגנים את הכדורים מעל להבה בינונית, והופכים אותם מדי פעם כדי שיזהיבו מכל עבריהם.

  • 04.

    בזמן שהכדורים מיטגנים, שמים את כל חומרי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה. יוצקים את הרוטב הרותח על כדורי העדשים והגבינה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 15 דקות. מגישים על קוסקוס (מומלץ), על אורז או על פתיתים. אפשר לעטר בעלי נענע טריים ובפתיתי בולגרית.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)