מתכון חמין בשלל צבעים | השף הלבן

חמין בשלל צבעים

אחד המאפיינים הקולינריים המבשרים את בוא החורף, מנת חמין משביע ומחמם

מאת: אבי שליסל
בשרי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חמין בשלל צבעים

המרכיבים ל 6-8 מנות:

מרכיבים:
  • 1 כוס שעועית לבנה של סנפרוסט
  • 1 כוס שעועית חומה של סנפרוסט
  • 1 כוס גרגרי חומוס סנפרוסט
  • 11/2 כוס גריסים
  • 1 כוס חיטה
  • 1 ק”ג בשר בקר חתוך לקוביות (בשר לגולש)
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
  • 2 בטטות שטופות חתוכות עם קליפתן
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
  • 1 ראש שום מקולף
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 4 כפות אבקת מרק עוף
  • 1 כף כמון
  • 1/2 כוס דבש תמרים (סילאן)
  • 1 כוס יין אדום

הוראות הכנה:

  • 01.

    משרים את כל הקטניות ללילה.

  • 02.

    מטגנים את הבשר במעט שמן, מוסיפים את הבצל והשום וממשיכים לטגן.

  • 03.

    מוסיפים את כל הקטניות, מטגנים קלות מוסיפים את דבש התמרים, פפריקה, כמון ומערבבים.

  • 04.

    מוסיפים כוס יין ומים עד שהנוזלים עולים מעל התערובת ב-5 ס”מ.

  • 05.

    מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, מוציאים את הקצף שנוצר.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה ומביאים לרתיחה נוספת.

  • 07.

    מערבבים בקערה את אבקת המרק עם מעט מים קרים ומוסיפים לחמין. מביאים לרתיחה.

  • 08.

    במידה ורוצים להוסיף ביצים ו/או קישקע, זה השלב לעשות זאת.

  • 09.

    מכניסים לתנור מחומם לחום 100 מעלות למשך לילה שלם לפחות.

הכנת? כאן מדרגים
(86)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.