מתכון חמין בשלל צבעים | השף הלבן

חמין בשלל צבעים

אחד המאפיינים הקולינריים המבשרים את בוא החורף, מנת חמין משביע ומחמם

חמין בשלל צבעים מאת: אבי שליסל
בשרי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חמין בשלל צבעים

המרכיבים ל6-8 מנות:

מרכיבים:
  • 1 כוס שעועית לבנה של סנפרוסט
  • 1 כוס שעועית חומה של סנפרוסט
  • 1 כוס גרגרי חומוס סנפרוסט
  • 11/2 כוס גריסים
  • 1 כוס חיטה
  • 1 ק”ג בשר בקר חתוך לקוביות (בשר לגולש)
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
  • 2 בטטות שטופות חתוכות עם קליפתן
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
  • 1 ראש שום מקולף
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 4 כפות אבקת מרק עוף
  • 1 כף כמון
  • 1/2 כוס דבש תמרים (סילאן)
  • 1 כוס יין אדום

הוראות הכנה:

  • 01.

    משרים את כל הקטניות ללילה.

  • 02.

    מטגנים את הבשר במעט שמן, מוסיפים את הבצל והשום וממשיכים לטגן.

  • 03.

    מוסיפים את כל הקטניות, מטגנים קלות מוסיפים את דבש התמרים, פפריקה, כמון ומערבבים.

  • 04.

    מוסיפים כוס יין ומים עד שהנוזלים עולים מעל התערובת ב-5 ס”מ.

  • 05.

    מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, מוציאים את הקצף שנוצר.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה ומביאים לרתיחה נוספת.

  • 07.

    מערבבים בקערה את אבקת המרק עם מעט מים קרים ומוסיפים לחמין. מביאים לרתיחה.

  • 08.

    במידה ורוצים להוסיף ביצים ו/או קישקע, זה השלב לעשות זאת.

  • 09.

    מכניסים לתנור מחומם לחום 100 מעלות למשך לילה שלם לפחות.

הכנת? כאן מדרגים
(86)