קרפצ׳יו סלק וגבינה עם קראנצ׳ מפתיע
מנת קרפצ'יו מפתיעה של פרוסות סלק דקיקות עם גבינה בולגרית מלוחה ופולי סויה שמהווים הפתעה מתפצפצת בין ביס לביס

המרכיבים ל 2-3:
- 2 סלקים אפויים (אפשר לאפות עטוף בנייר אלומיניום בחום גבוה למשך שעתיים, או לקנות מוכן ארוז בוואקום)
 - 100 גרם גבינה בולגרית 5% פיראוס
 - 2 כפות פולי סויה מיובשים (או אפונה מיובשת) קלויים בציפוי ווסאבי (מי שלא אוהב אפשר לקנות את הסויה גם בלי ווסאבי. כמו כן, אפשר להמיר בבוטנים קלויים)
 - חופן נבטי חמנייה
 - חומץ בלסמי מצומצם (מתכון בהמשך)
 - שמן זית
 - מלח גס (מעט, הגבינה מלוחה)
 - פלפל שחור גרוס
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מניחים קרש חיתוך ע״ג משטח העבודה ופורסים עליו את הסלקים לפרוסות דקיקות.
 - 
								02.
								
מסדרים את הפרוסות ע״ג צלחת הגשה בצורה מעגלית מהחוץ פנימה, כשיש קצת חפיפה בין הפרוסות כמו רעפים.
 - 
								03.
								
מעליהן מגררים בעזרת פומפייה את הגבינה הבולגרית ויוצרים ערימה קטנה במרכז הצלחת.
 - 
								04.
								
מעל מניחים את נבטי החמנייה בצורה יפה.
 - 
								05.
								
המרכיב האחרון הוא פולי סויה או אפונה קלויים (עם או בלי ווסאבי) אותה קוצצים בעזרת קוצץ תבלינים ידני בדומה לקיצוץ אגוזים. זורים את הפירורי הפריכים ע"ג הגבינה.
 - 
								06.
								
מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי מצומצם, מלח גס ופלפל גרוס טרי.הכנת בלסמי מצומצם: מכניסים כוס חומץ בלסמי לקלחת ומבשלים עד לצמצום הנפח ל- 1/3 כמות וקבלת סירופ. ניתן להוסיף מעט סוכר לקבלת רוטב מתקתק, אך לדעתי החומץ הבלסמי עשיר בטעמים כפי שהוא.
 
									

