פירה ירקות שורש | השף הלבן

פירה ירקות שורש

פירה ירקות עשיר וטעים במיוחד בצבע כתמתם מגרה.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פירה ירקות שורש
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
  • 1 שקית (800 גרם) לקט שורשים מוקפאים סנפרוסט
  • ½1 כוסות (375 מ"ל) מים
  • מלח
  • 3 כפות קרם קוקוס
  • קורט נדיב של אגוז מוסקט מגורר
  • פלפל לבן
  • בצל מטוגן להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים את המים עם מעט מלח בסיר בינוני. מוסיפים את לקט ירקות השורש ומביאים לרתיחה שנייה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מוציאים את הירקות מהנוזלים בכף מחוררת, ומרסקים אותם קרם הקוקוס (בבלנדר מוט או במעבד מזון) למחית חלקה. מתבלים באגוז מוסקט ובמלח ובפלפל לבן לפי הטעם. מעבירים לכלי הגשה, ומפזרים למעלה בצל מטוגן.טיפ לגבי קרם הקוקוס: לא מנערים את הקופסה לפני הפתיחה - לוקחים מהשכבה העליונה הקרושה. ניתן להחליף את אגוז המוסקט ב־½ כפית אבקת קארי. טיפ נוסף: אל תשפכו את נוזלי הבישול שנותרו בסיר - השתמשו בהם להעשרת מרק או רוטב.

הכנת? כאן מדרגים
(0)