אספרגוס ברוטב פרמז'ן
מנת פתיחה לאניני הטעם שמתקבלת בברכה באירעים מיוחדים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל2 מנות:
- 20 יחידות אספרגוס טריים
- כף מלח גס
- 2.5 ליטר מים רותחים בסיר גבוה
לרוטב
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה של שף לבן 32% או 38% מסדרת השף הלבן
- 2 שקיות (200 גרם) פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן
- קורט של פלפל לבן טחון או גרוס
- גבעול של עלי בזיליקום
- עלי בזיליקום קטנים לעיטור
- צנוברים לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הרוטב :בתוך סיר טפלון גבוה מרתיחים את השמנת .
-
02.
אחר 10 דקות של רתיחה מוסיפים את פתיתי הפרמז'ן ומערבבים היטב עם פרמז'ן .
טיימר מופעל
-
03.
מבשלים את הרוטב עם הפתיתים וממיסים אותם עד שהמרקם חלק והומוגני.
-
04.
כאשר המרקם של השמנת מתחיל להגיע לסמיכות של רוטב,מוסיפים גבעול של בזיליקום ומתבלים במעט פלפל.
-
05.
מערבבים היטבשאין חתיכות של גבינה ברוטב ונותנים לבזיליקום לתת את טעמיו ושולפים אותו לאחר שתי דקות
-
06.
מעבדים את כל הרוטב בבלנדר ליצירת מירקם חלק
-
07.
הכנת האספרגוס :לתוך סיר המים הרותחים מוסיפים את המלח ואת האספרגוס ומבשלים במשך 2 דקות בהקפדה על רתיחה מלאה.
טיימר מופעל
-
08.
מסננים את האספרגוס לאחר הבישול מתוך המים החמים ומגישים עם הרוטב .
הכנת? כאן מדרגים