מתכון אספרגוס ברוטב פרמז'ן | השף הלבן

אספרגוס ברוטב פרמז'ן

מנת פתיחה לאניני הטעם שמתקבלת בברכה באירעים מיוחדים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אספרגוס ברוטב פרמז'ן

המרכיבים ל2 מנות:

  • 20 יחידות אספרגוס טריים
  • כף מלח גס
  • 2.5 ליטר מים רותחים בסיר גבוה
לרוטב
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה של שף לבן 32% או 38% מסדרת השף הלבן
  • 2 שקיות (200 גרם) פתיתי פרמז'ן מסדרת השף הלבן
  • קורט של פלפל לבן טחון או גרוס
  • גבעול של עלי בזיליקום
  • עלי בזיליקום קטנים לעיטור
  • צנוברים לעיטור

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הרוטב :בתוך סיר טפלון גבוה מרתיחים את השמנת .

  • 02.

    אחר 10 דקות של רתיחה מוסיפים את פתיתי הפרמז'ן ומערבבים היטב עם פרמז'ן .

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מבשלים את הרוטב עם הפתיתים וממיסים אותם עד שהמרקם חלק והומוגני.

  • 04.

    כאשר המרקם של השמנת מתחיל להגיע לסמיכות של רוטב,מוסיפים גבעול של בזיליקום ומתבלים במעט פלפל.

  • 05.

    מערבבים היטבשאין חתיכות של גבינה ברוטב ונותנים לבזיליקום לתת את טעמיו ושולפים אותו לאחר שתי דקות

  • 06.

    מעבדים את כל הרוטב בבלנדר ליצירת מירקם חלק

  • 07.

    הכנת האספרגוס :לתוך סיר המים הרותחים מוסיפים את המלח ואת האספרגוס ומבשלים במשך 2 דקות בהקפדה על רתיחה מלאה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 08.

    מסננים את האספרגוס לאחר הבישול מתוך המים החמים ומגישים עם הרוטב .

הכנת? כאן מדרגים
(152)