אורז ירוק עם פול ירוק וגבינה בולגרית
אורז ירוק מתובל וטעים, עם פול ירוק קלוף ופירורי גבינה בולגרית – מנה נהדרת לארוחת צהריים או ערב, מזינה ומשביעה!
המרכיבים ל6-8:
- 400 גרם (1/2 שקית) פול ירוק מוקפא סנפרוסט
- שמן זית
- 1 בצל יבש בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות-בינוניות
- 2 כוסות אורז בסמטי
- מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1 צרור כוסברה טריה
- 1 צרור פטרוזיליה טריה
- 1 צרור שמיר טרי
- 4 כוסות מים (מומלץ מים מינרליים או מסוננים), בטמפ' החדר
- להגשה: 125 גרם (1/2 חבילה) גבינה בולגרית 16% שומן פיראוס, מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
תיבול האורז בכפית אחת בלבד של מלח מותאם לכך שבהמשך תתווסף הגבינה המלוחה. אל תוותרו על קילוף הפול מהציפה השקופה, דבר שיוצר הבדל אדיר במרקם.
-
02.
קוטמים את חלקם התחתון של כל צרורות עשבי התיבול ונפטרים מהם. שוטפים היטב את העשבים ומעבירים למעבד מזון עם להב פלדה, לקיצוץ דק. שמים בצד.
-
03.
מכינים סיר גדול (שיתאים בהמשך לבישול האורז) מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. כשהמים מבעבעים מוסיפים את הפול הירוק המוקפא ומבשלים ללא כיסוי במשך 5 דקות. מסננים ושמים בצד.
טיימר מופעל
-
04.
באותו סיר (כעת ריק) מחממים 2-3 כפות שמן זית על אש גבוהה. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים דקה. מנמיכים לאש קטנה ומטגנים עד הזהבה בינונית.
-
05.
מגבירים את עוצמת האש, מוסיפים אורז, כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור גרוס ומערבבים-מטגנים כחצי דקה.
-
06.
מוסיפים 4 כוסות (1 ליטר) מים (מומלץ מים מינרליים או מסוננים בטמפ' החדר) ואת עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים. מביאים לרתיחה (כ-3 דקות), מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים במשך 11 דקות או עד לספיגת המים באורז. מסירים מן האש ומניחים לחמש דקות.
טיימר מופעל
-
07.
בינתיים קולפים את הפול הירוק מהציפה השקופה. שמים בצד.
-
08.
מרימים את מכסה סיר האורז מבלי לטפטף מים לסיר, מנגבים את צדו הפנימי של המכסה במגבת נייר, מפרידים גרגירים בעזרת מזלג ומניחים שוב לחמש דקות. כשהאורז יבש והגרגירים "אחד-אחד" מוסיפים את הפולים הקלופים ומערבבים. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים את פירורי הגבינה למעלה. מגישים מיד.אפשר לאחסן בקופסה סגורה במקרר, עד ארבעה ימים.
-
09.
25pt">
-
10.
25pt; width:276pt">הנה גם מתכון לספגטי מקמח מלא עם פול ירוק וגבינת חמד