אורז ירוק עם פול ירוק וגבינה בולגרית | השף הלבן

אורז ירוק עם פול ירוק וגבינה בולגרית

אורז ירוק מתובל וטעים, עם פול ירוק קלוף ופירורי גבינה בולגרית – מנה נהדרת לארוחת צהריים או ערב, מזינה ומשביעה!

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אורז ירוק עם פול ירוק וגבינה בולגרית

המרכיבים ל6-8:

  • 400 גרם (1/2 שקית) פול ירוק מוקפא סנפרוסט
  • שמן זית
  • 1 בצל יבש בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות-בינוניות
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1 צרור כוסברה טריה
  • 1 צרור פטרוזיליה טריה
  • 1 צרור שמיר טרי
  • 4 כוסות מים (מומלץ מים מינרליים או מסוננים), בטמפ' החדר
  • להגשה: 125 גרם (1/2 חבילה) גבינה בולגרית 16% שומן פיראוס, מפוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    תיבול האורז בכפית אחת בלבד של מלח מותאם לכך שבהמשך תתווסף הגבינה המלוחה. אל תוותרו על קילוף הפול מהציפה השקופה, דבר שיוצר הבדל אדיר במרקם.

  • 02.

    קוטמים את חלקם התחתון של כל צרורות עשבי התיבול ונפטרים מהם. שוטפים היטב את העשבים ומעבירים למעבד מזון עם להב פלדה, לקיצוץ דק. שמים בצד.

  • 03.

    מכינים סיר גדול (שיתאים בהמשך לבישול האורז) מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. כשהמים מבעבעים מוסיפים את הפול הירוק המוקפא ומבשלים ללא כיסוי במשך 5 דקות. מסננים ושמים בצד.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    באותו סיר (כעת ריק) מחממים 2-3 כפות שמן זית על אש גבוהה. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים דקה. מנמיכים לאש קטנה ומטגנים עד הזהבה בינונית.

  • 05.

    מגבירים את עוצמת האש, מוסיפים אורז, כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור גרוס ומערבבים-מטגנים כחצי דקה.

  • 06.

    מוסיפים 4 כוסות (1 ליטר) מים (מומלץ מים מינרליים או מסוננים בטמפ' החדר) ואת עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים. מביאים לרתיחה (כ-3 דקות), מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים במשך 11 דקות או עד לספיגת המים באורז. מסירים מן האש ומניחים לחמש דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 07.

    בינתיים קולפים את הפול הירוק מהציפה השקופה. שמים בצד.

  • 08.

    מרימים את מכסה סיר האורז מבלי לטפטף מים לסיר, מנגבים את צדו הפנימי של המכסה במגבת נייר, מפרידים גרגירים בעזרת מזלג ומניחים שוב לחמש דקות. כשהאורז יבש והגרגירים "אחד-אחד" מוסיפים את הפולים הקלופים ומערבבים. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים את פירורי הגבינה למעלה. מגישים מיד.אפשר לאחסן בקופסה סגורה במקרר, עד ארבעה ימים.

  • 09.

    25pt">

  • 10.

    25pt; width:276pt">הנה גם מתכון לספגטי מקמח מלא עם פול ירוק וגבינת חמד

הכנת? כאן מדרגים
(5)