פבלובות אישיות במילוי תותים
הקינוח שיעשה לכם את החג! מתכון של אפרת ליכטנשטט לפבלובות אישיות עם רוטב תותים שתכינו בפחות משעה. ניתן לשדרג את הפבלובות עם מילוי של שמנת מתוקה מוקצפת.

המרכיבים ל 12:
- 3 חלבונים - עדיף בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- ¼ כפית מלח
- 1 כף קורנפלור
- 200 גרם תותים סנפרוסט מופשרים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 כף מיץ לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל־125 מעלות טורבו. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
-
02.
בקערת מיקסר נקייה מאוד שמים חלבונים ומלח ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. אחרי כדקה מתחילים להוסיף בהדרגה את הסוכר.
-
03.
מקציפים 8 דקות נוספות, עד שהקצף יציב ומבריק. מוסיפים כף קורנפלור ומערבבים עוד 10 שניות.
טיימר מופעל
-
04.
מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 1 ס״מ.
-
05.
מזלפים שבלולים קטנים עם עוד שכבה מסביב ליצירת גובה. אפשר גם ליצור פבלובות בעיצוב חופשי עם כף, ללא שקית זילוף.
-
06.
אופים את שתי התבניות במרכז התנור במשך שעה. מכבים את התנור ומשאירים את הפבלובות בתנור עוד חצי שעה. לחלופין אפשר לאפות את המרנגים על 50 מעלות, לילה שלם.
-
07.
שמים מחצית מהתותים בקלחת קטנה עם אבקת סוכר ומיץ לימון ומבשלים כרבע שעה עד שנוצר רוטב. אפשר לשדרג עם כפית תמצית וניל. מצננים מעט.
-
08.
שמים בכל פבלובה חתיכות תותים ועוד כף של רוטב תותים.
-
09.
מקשטים בעלה נענע ומגישים מיד. אפשר לשדרג עם מילוי של קצפת.
-
10.
בתאבון!
הידעת?
אחד הדברים שהכי קשה לייצר בסעודה עם אורחים הוא אפקט וואוו אמיתי. הכוונה כמובן להגשת מנה שמוציאה מן האורחים קולות פליאה אותנטיים. אם אתם מחפשים רעיון למנה שעשויה לייצר לכם את אפקט הוואו המיוחל, יש לנו מועמד רציני בשבילכם. קבלו את הקינוח שיעשה לכם את החג! מתכון של אפרת ליכטנשטט לפבלובות אישיות עם רוטב תותים שתכינו בפחות משעה. ניתן לשדרג את הפבלובות עם מילוי של שמנת מתוקה מוקצפת. תתכוננו לשמוע הרבה ״וואו״ בחג הקרוב