עוגת גלידת אוראו
ענבל רובין מפנקת אותנו במתכון לגלידה טעימה בהכנה בייתית

המרכיבים ל 12 מנות:
- 170 גרם עוגיות אוראו
 - 50 גרם חמאה מומסת
 
- 220 גרם עוגיות אוראו שבורות
 - 200 מ"ל חלב מרוכז
 - 500 מ"ל שמנת מתוקה (2 קופסאות של 250 מ"ל)
 - כפית תמצית וניל
 
- 12 חצאי עוגיות אוראו
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
להכנת הבסיס:בעזרת בלנדר/ בלנדר מוט או מעבד מזון מרסקים את עוגיות האוראו לפירורים במרקם של חול. מוסיפים להם את החמאה המומסת ומערבבים.מעבירים לתבנית, משטחים ושולחים למקפיא לכ-10 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								02.
								
להכנת הגלידה:מתחילים בהקצפת השמנת המתוקה.במיקסר יד או מיקסר עם מקצף מקציפים את השמנת המתוקה כ-2 דקות במהירות בינונית גבוהה ומוסיפים בהדרגה את החלב המרוכז ותמצית הווניל.
טיימר מופעל
 - 
								03.
								
ממשיכים להקציף עוד כ-2-3 דקות עד שמתקבל קצף אוורירי ורך (מזכיר קצת עננים).מוסיפים את שברי עוגיות האוראו ומערבבים לאט עד להטמעת העוגיות בקצפת.
טיימר מופעל
 - 
								04.
								
להרכבת העוגה:מוציאים את התבנית מהמקפיא ומעבירים אליה את תערובת הגלידה.מיישרים את התבנית ומסדרים מעל את חצאי העוגיות, סוגרים בניילון נצמד ושולחים למקפיא ל-8 עד 12 שעות.
 - 
								05.
								
מוציאים מהמקפיא, חותכים ומגישים. *ניתן להגיש עם סירופ שוקולד, נוטלה או סתם לאכול עם כפית ישר מהתבנית*
 
									

