בקלאווה פיסטוק מסקרפונה
המתכון הזה מוכיח שאפשר להכין קינוח וואו בקלות! שילוב גבינת המסקרפונה בקינוח המסורתי הוא טוויסט מקורי ויעניק לביס קרמיות שתעבוד היטב עם פריכות הבצק.

המרכיבים ל 21 יחידות:
- 2 כוסות חלב תנובה
- 2 כפות סוכר
- 5 כפות סולת
- 3 כפות גדושות גבינת מסקרפונה של "השף הלבן"
- 1 חבילה (14 יחידות) עלי פילו "מעדנות" מופשרת על פי הוראות היצרן
- 200 גרם חמאה מומסת להברשה
- 200 גרם פיסטוק טחון
- לסירופ סוכר:
- 300 גרם מים
- 200 גרם סוכר
- מיץ מחצי לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים עם המלית – לקלחת רחבה מוסיפים חלב, סולת, סוכר ומסקרפונה.
-
02.
מבשלים על להבה נמוכה וטורפים עד הסמכה.
-
03.
מעבירים את המלית לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעתיים.
-
04.
מחממים תנור ל-180 מעלות, במצב סטטי.
-
05.
מתחילים בהרכבה - מניחים על משטח עבודה דף פילו, מברישים בחמאה מומסת, מפזרים פיסטוק טחון ומעל מניחים דף פילו נוסף.
-
06.
מברישים במעט חמאה.
-
07.
מתחילים בעיצוב הצורה: בצד הצר של הדף מניחים 3 כפיות של פיסטוק טחון. מעל כל עיגול פיסטוק מניחים כפית מהמלית ומגלגלים 2 גילגולים.
-
08.
מקווצ'צ'ים מעט את החלק הצר מהצד השני כמו אקורדיון.
-
09.
לאחר הקיווצ'וץ ממשיכים לגלגל כך שנקבל גליל ובחלק העליון הדוגמא.
-
10.
בעזרת סכין חדה חותכים קצוות כך שנקבל 3 יחידות של בקלאווה.
-
11.
מברישים במעט חמאה וסוגרים את הקצוות של כל יחידה.
-
12.
את יחידות הבקלאווה מניחים באופן צפוף על מגש אפייה משומן היטב בחמאה.
-
13.
כשהמגש מלא , מברישים את הבקלאווה בחמאה בנדיבות.
-
14.
מכניסים לאפייה למשך 30-40 דקות או עד הזהבה מלאה של הבקלאווה.
טיימר מופעל
-
15.
בינתיים כשהבקלאווה בתנור מכינים את סירופ הסוכר - בקלחת מניחים סוכר, מים, לימון ומביאים לרתיחה.
-
16.
כשהסירופ רותח מורידים מהאש ומניחים בצד.
-
17.
מוציאים את הבקלאווה מאפייה, מוזגים מיד לאחר מכן את סירופ הסוכר מעל.
-
18.
מפזרים מעל הבקלאווה פיסטוק טחון ומניחים לצינון למשך שעה לפני ההגשה.
-
19.
זוללים בהנאה. בתיאבון!