מתכון מעמול תמרים פרווה | השף הלבן

מעמול תמרים פרווה

עוגיות מעמול במילוי תמרים בגרסת פרווה, עוגיות מתוקות וטעימות להפליא לאירוח קל לצד שתייה חמה

מאת: אורלי כהן
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מעמול תמרים פרווה

המרכיבים ל40 יחידות:

לבצק:
  • 750 גרם קמח תופח
  • 200 גרם מזולה
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס משקה סויה בטעם וניל תנובה
  • 4 טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים)
למלית:
  • 1/2 חבילה תמרים מגולענים בוואקום
  • 1/4 כפית קינמון
  • קורט ציפורן
  • 4 טיפות מי זהר
  • 50 גרם אגוזים קצוצים (אפשר גם שקדים)
לקישוט:
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת המלית:לנקות את התמרים מהעוקצים והחלקים הקשים ולערבב אותם עם שאר המרכיבים.

  • 02.

    ליצור כדורים קטנים בקוטר 1-2 ס"מ בידם לחות ולהניח אותם ע"ג צלחת שעליה מונח נייר אפייה משומן.

  • 03.

    הכנת הבצק:מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק נעים לעבודה. (אם יוצא יבש מדי להוסיף כף משקה סויה. אם יוצא דביק להוסיף כף קמח.)

  • 04.

    לחלק את הבצק ל- 2 ולרדד כל מחצית לעלה בעובי בינוני. לקרוץ עגולים (בערך בקוטר של 5-6 ס"מ) בעזרת רינג או כוס.

  • 05.

    למלא כל עיגול בכדור תמרים, לסגור היטב ולכדרר את הבצק הממולא בעזרת הידיים.

  • 06.

    לצבוט את כדורי הבצק הממולאים בעזרת מצבט מעמולים או לדקור במזלג.

  • 07.

    להניח את כל המעמולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עם רווחים ביניהם, ולאפות כ- 20 דקות ב- 180 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    לצנן את העוגיות ולפזר אבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(99)