שושני שמרים במילוי גבינת כנען וחלבה
מירב מלמד משתפת אותנו במתכון לעוגה שמרים חלומית
המרכיבים לתבנית עגולה 26:
- 1/2 קילו קמח
- 1/2 שקית שמרים טריים
- 5 ביצים
- 200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף מיץ לימון
- 500 גרם גבינת כנען (חבילה)
- 4-5 כפות צימוקים בהירים
- 1 ביצה
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס סוכר
- ממרח חלבה
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
ערב קודם מתחילים בהכנת הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבלים במהירות איטית קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים את המלח ואת הביצים אחת-אחת, ולשים 5 דק’ עד להטמעה. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה ולשים במהירות בינונית עוד 10 דק’ עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר ללילה.
-
03.
יום אחרי מכינים את הסירופ: מביאים את כל החומרים לרתיחה ומצננים.
-
04.
מכינים את המילוי: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל חומרי המילוי רק עד איחוד.
-
05.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים למלבן ארוך (כמו בעוגיות שושנים). ממלאים כל מלבן בשכבת ממרח חלבה ומעליה מפזרים בנדיבות ממילוי הגבינה. מגלגלים וחותכים לשושנים. מסדרים בתבנית עגולה (26) משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים עוד כשעה.
-
06.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את השושנים בביצה טרופה ושולחים לתנור ל-40 דק’ לערך עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ סוכר.