שושני גבינה וריבת חלב ממכרים | השף הלבן

שושני גבינה וריבת חלב

גם גבינה וגם ריבת חלב! הנה מתכון לעוגת שמרים שושנים מפנקת במיוחד

מאת: אבינועם ארביב
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שושני גבינה וריבת חלב
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל12:

לבצק:
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח, מנופה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב תנובה, פושר
  • 90 גרם חמאת תנובה רכה, חתוכה לקוביות
  • 1/4 כפית מלח
למלית:
  • 2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 1 ביצה
  • 2 כפות גדושות (30 גרם) קורנפלור
  • 1 כוס (300 גרם) ריבת חלב
  • 150 גרם ביסקוויטים בטעם קרמל או וניל, מרוסקים
לסירופ הסוכר:
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • לציפוי טופי קרמל (לא חובה):
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום או חום בהיר
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה 38% השף הלבן
  • 75 גרם חמאת תנובה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
גודל תבנית: תבנית תנור או עגולה בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר, סוכר הווניל והשמרים ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, החלב והחמאה, ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אבל לא דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת מטבח לחה ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    המלית: מערבבים בקערה את המסקרפונה, הביצה והקורנפלור.

  • 03.

    מוציאים את האוויר מהבצק, מעבירים אותו למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן גדול בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את הבצק בריבת החלב ומפזרים עליה כמחצית מפירורי הביסקוויטים. מקפלים את אחת מהצלעות הארוכות של מלבן הבצק אל המרכז ומהדקים קלות, להוצאת כיסי אוויר. מקפלים למרכז גם את הצלע השנייה ומהדקים, כך שכעת כל המלית תהיה מכוסה בבצק. יוצרים קפלים קטנים ברוחב כ-5 ס"מ בשתי הצלעות הקצרות של המלבן, כדי שהמילוי לא ייזל החוצה. הופכים את הבצק ומרדדים שנית למלבן ארוך.

  • 04.

    מסובבים את הבצק כך שאחת מצלעותיו הארוכות תפנה אלינו. מורחים אותו במלית הגבינה (משאירים שוליים נקיים לאורך הצלע שקרובה אלינו) ומפזרים את יתרת פירורי הביסקוויטים. מגלגלים את הבצק לרולדה, כשמתחילים מהצלע הרחוקה מאיתנו. חותכים לפרוסות בעובי 5 ס"מ ומסדרים בתבנית במרווחים שווים. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-20 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    אופים כ-40 דקות, עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

      בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים את המים והסוכר במחבת על אש בינונית, עד שמתקבל סירופ מעט סמיך. מצננים.

  • 07.

    מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ. מצננים.

  • 08.

    טופי הקרמל: מפזרים את הסוכר בשכבה אחידה במחבת גדולה. מחממים על אש נמוכה-בינונית עד שהסוכר נמס לחלוטין - לא מערבבים, רק מנענעים את המחבת כדי להעביר סוכר שלא נמס למקומות שבהם כבר נמס. מוסיפים את השמנת תוך ערבוב נמרץ (זהירות,  התערובת תבעבע) ומבשלים כחצי דקה, תוך ערבוב. מסירים מהכיריים, מוסיפים את החמאה,  הווניל והמלח ומערבבים לרוטב אחיד. מזלפים על העוגה בעזרת כף עץ.

הכנת? כאן מדרגים
(2)