עוגת שוקולד כהה ועשירה
עוגה שוקולדית במיוחד בציפוי שוקולד שמוסיף יופי ומתיקות.
המרכיבים ל12:
- 150 גרם חמאת תנובה רכה
- ½1 כוסות (270 גרם) סוכר חום מהודק
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 ביצים גדולות
- לציפוי:
- 90 מ"ל (6 כפות) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
- 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 50 גרם שוקולד לבן קצוץ
- 125 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
- ½ כוס (50 גרם) אבקת קקאו
- 1 כפית גבישי קפה נמס
- ½ כוס (125 מ"ל) מים רותחים
- 1 גביע שמנת חמוצה תנובה 15%
- ½1 כוסות (185 גרם) קמח
- ¾ כפית אבקת סודה לשתייה
- ½ כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
שמים שוקולד קצוץ, אבקת קקאו וקפה נמס בקערה ויוצקים עליהם את המים הרותחים. מערבבים לתערובת חלקה. מצננים וטורפים פנימה את השמנת.
-
02.
משמנים היטב תבנית טבעת עמוקה בקוטר 24-22 ס"מ ומאבקים את דופנותיה בכפית אבקת קקאו. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בתכנית חום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכנית טורבו). מנפים את הקמח עם אבקת הסודה ועם המלח.
-
03.
מערבלים את החמאה עם הסוכר החום ועם תמצית הווניל לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם. מוסיפים חצי מכמות הקמח וחצי מתערובת הקקאו ומערבלים. מוסיפים את יתרת תערובת הקמח ואת יתרת תערובת הקקאו ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 45-40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים את העוגה בתבנית.
טיימר מופעל
-
04.
מכינים את הציפוי. מרתיחים את השמנת. שמים את השוקולדים בקערה, יוצקים עליהם את השמנת ומשהים דקה. טורפים לתערובת חלקה ונותנים לה להצטנן עד שהיא מגיעה לסמיכות נוחה ליציקה. הופכים את העוגה על מגש ויוצקים עליה את הציפוי.