עוגת מוס שוקולד דבש חגיגית (פרווה)
בסיס של עוגת שוקולד רכה אפויה ללא קמח, שכבה נוספת של מוס שוקולד אוורירי ומעל הכל שוקולד מגורד
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קשה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות/תבנית 24:
לעוגה:
- 200 מ"ל קצפת צמחית ללא סוכר מסדרת השף הלבן
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם אבקת שקדים
- 30 גרם דבש
- 2 ביצים
למוס:
- 6 חלבונים
- 240 גרם דבש
- 300 גרם שוקולד מריר 82%
- 100 מ"ל מים
- 50 מ"ל קצפת צמחית ללא סוכר מסדרת השף הלבן
- 1 עלה ג'לטין (4 גרם)
לקישוט:
- שוקולד מגורד
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את רוב הקצפת הצמחית (200 מ"ל), יוצקים על השוקולד ובוחשים לקבלת תערובת אחידה.
-
02.
בוחשים פנימה את אבקת השקדים, הדבש והביצים.
-
03.
יוצקים לתבנית ואופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כ-20 דקות, עד התייצבות. מצננים.
טיימר מופעל
-
04.
למוס:ממיסים את הג'לטין בשארית הקצפת הצמחית (50 מ"ל) ומשרים למשך כ-3 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מקציפים חלבונים במערבל. במקביל מרתיחים את הדבש בסיר קטן או במיקרוגל.
-
06.
מטפטפים את הדבש הרותח בזרם דק אל החלבונים, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף, עד שהתערובת מתקררת והקצף יציב ומבריק.
-
07.
ממיסים יחד מים ושוקולד ומקפלים אל קצף החלבון.
-
08.
יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומקררים עד התייצבות.
-
09.
להגשה:מפזרים שוקולד מגורד על העוגה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים