מתכון שטרודל עלי פילו, גבינה ותפוחים | השף הלבן

שטרודל עלי פילו, גבינה ותפוחים

עלי פילו פריכים העוטפים מלית גבינה ופירות (תפוחים, שזיפים וצימוקים), עוגת שטרודל נהדרת להגשה לצד שתייה חמה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שטרודל עלי פילו,  גבינה ותפוחים

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 6 עלי בצק פילו
  • 200 גרם גבינה לאפייה 5% מסדרת השף הלבן
  • 150 גרם חמאת תנובה
  • 5 תפוחים ירוקים חמוצים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 3 כפות סוכר לבן
  • 1 כפית קינמון
  • חצי מקל וניל חתוך לאורכו
  • 3 שזיפים שחורים מיובשים ללא חרצן
  • 3 כפיות קורנפלור
  • מיץ סחוט מלימון
  • 15-20 צימוקים אדומים חתוכים גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את עלי הפילו במקרר למשך הלילה.

  • 02.

    מחממים 40 גרם חמאת תנובה בסיר ומוסיפים את קוביות תפוחי העץ, 3 כפות סוכר לבן, כפית קינמון, מקל הוניל והשזיפים המיובשים ומערבבים. מבשלים תוך ערבוב 8-10 דקות על להבה בינונית לריכוך קל של התפוחים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מערבבים 3 כפיות קורנפלור במעט מים ומוסיפים לתפוחים. מבשלים לעוד 2 דקות על להבה נמוכה ומצננים. מוסיפים כף מיץ לימון, צימוקים ואת הגבינה ומערבבים היטב.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מוציאים את הגרגרים ממקל הוניל ומעבירים אל תערובת התפוחים והגבינה.

  • 05.

    מחממים תנור ל-180 מעלות

  • 06.

    מניחים את עלי הפילו אחד על השני על משטח העבודה.

  • 07.

    ממיסים 100 גרם חמאת תנובה במיקרו ומורחים היטב את עלי הפילו משני הצדדים.

  • 08.

    מניחים את המילוי בחלק הקרוב אליכם, לאורכו של הבצק ומגלגלים תוך הידוק קל עם האצבעות.

  • 09.

    מעבירים את הגליל בצק לתבנית עם נייר אפיה-משומנת במעט בחמאה ומשמנים שוב את גלילי הבצק.

  • 10.

    חורצים 4 חריצים אלכסוניים קטנים על הבצק ואופים כ 12-15 דקות לצבע חום ולמרקם פריך ושברירי של העלים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(88)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.