מתכון שטרודל עלי פילו, גבינה ותפוחים | השף הלבן

שטרודל עלי פילו, גבינה ותפוחים

עלי פילו פריכים העוטפים מלית גבינה ופירות (תפוחים, שזיפים וצימוקים), עוגת שטרודל נהדרת להגשה לצד שתייה חמה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שטרודל עלי פילו,  גבינה ותפוחים

המרכיבים ל6 מנות:

  • 6 עלי בצק פילו
  • 200 גרם גבינה לאפייה 5% מסדרת השף הלבן
  • 150 גרם חמאת תנובה
  • 5 תפוחים ירוקים חמוצים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 3 כפות סוכר לבן
  • 1 כפית קינמון
  • חצי מקל וניל חתוך לאורכו
  • 3 שזיפים שחורים מיובשים ללא חרצן
  • 3 כפיות קורנפלור
  • מיץ סחוט מלימון
  • 15-20 צימוקים אדומים חתוכים גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את עלי הפילו במקרר למשך הלילה.

  • 02.

    מחממים 40 גרם חמאת תנובה בסיר ומוסיפים את קוביות תפוחי העץ, 3 כפות סוכר לבן, כפית קינמון, מקל הוניל והשזיפים המיובשים ומערבבים. מבשלים תוך ערבוב 8-10 דקות על להבה בינונית לריכוך קל של התפוחים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מערבבים 3 כפיות קורנפלור במעט מים ומוסיפים לתפוחים. מבשלים לעוד 2 דקות על להבה נמוכה ומצננים. מוסיפים כף מיץ לימון, צימוקים ואת הגבינה ומערבבים היטב.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מוציאים את הגרגרים ממקל הוניל ומעבירים אל תערובת התפוחים והגבינה.

  • 05.

    מחממים תנור ל-180 מעלות

  • 06.

    מניחים את עלי הפילו אחד על השני על משטח העבודה.

  • 07.

    ממיסים 100 גרם חמאת תנובה במיקרו ומורחים היטב את עלי הפילו משני הצדדים.

  • 08.

    מניחים את המילוי בחלק הקרוב אליכם, לאורכו של הבצק ומגלגלים תוך הידוק קל עם האצבעות.

  • 09.

    מעבירים את הגליל בצק לתבנית עם נייר אפיה-משומנת במעט בחמאה ומשמנים שוב את גלילי הבצק.

  • 10.

    חורצים 4 חריצים אלכסוניים קטנים על הבצק ואופים כ 12-15 דקות לצבע חום ולמרקם פריך ושברירי של העלים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(88)