קינוח בכוסות – טרייפל קראמבל תפוחים, קצפת וקרמל
קינוח מפנק ומושקע

המרכיבים ל 9 כוסות שמפניה או 3-4 צנצנות אישיות:
- 4 תפוחים חתוכים לקוביות (אפשר להשתמש בכל סוג שרוצים)
- 150 גרם חמאת "תנובה" קרה
- 180 גרם קמח (1 כוס ו-4 כפות)
- 80 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס פחות 2 כפות)
- 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
- 30 מ"ל מים (2 כפות)
- 30 גרם חמאת "תנובה"
- 65 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 כוס פחות כף) 38% "השף הלבן"
- 320 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 1 כוסות) 38% "השף הלבן"
- 20 גרם סוכר (2 כפות)
הוראות הכנה:
-
01.
קראמבל תפוחים: מחממים תנור ל-180 מעלות
-
02.
יוצרים קראמבלס מהחמאה, קמח ואבקת הסוכר (קרמבלס זה בעצם בצק פריך פרורי)
-
03.
מערבבים את קוביות התפוחים עם הקראמבלס, מכניסים לתבנית בשכבה אחת ומעבירים להזהבה בתנור לכ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
רוטב קרמל: לסיר עם ידית אחיזה מכניסים את הסוכר והמים ובעצם ממיסים את הסוכר על להבה בינונית.
-
05.
כאשר הסוכר נמס מגביהים את הלהבה ובעזרת הידית בלבד (לא ישירות עם כף על מנת לא ליצור קריסטליזציה) מערבבים את הסוכר בתנועות סיבוביות עד לקבלת צבע ענברי (חום בהיר – 5-7 דקות).
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים את החמאה והשמנת המתוקה (בזהירות כי הסירופ יבעבע) ומערבבים בעזרת מקצף.
-
07.
לפני הזילוף מעל הקצפת יש להמתין מספר דקות אך לשים לב שהרוטב לא מסמיך על מנת שתוכלו לקשט איתו.
-
08.
קצפת: לקערת המיקסר עם מקצף נכניס את השמנת המתוקה ונתחיל להקציף על מהירות גבוהה, לאחר כמה שניות נוסיף את הסוכר ונקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
-
09.
סידור והגשה: מסדרים בשכבה הראשונה את הקראמבלס תפוחים.
-
10.
בשכבה השניה מזליפים את הקצפת.
-
11.
בשכבה השלישית מזלפים את רוטב הקרמל וכך ממשיכים עוד פעם אחת.