פאי שוקולד לבן, קפה ומסקרפונה | השף הלבן

פאי שוקולד לבן, קפה ומסקרפונה

דור משה עם פאי מושלם לחובבי הקפה – קרם קפה עשיר עם מסקרפונה ושוקולד לבן ותלוליות קרם שהופכות את הפאי הזה לחגיגי במיוחד.

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי שוקולד לבן, קפה ומסקרפונה
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל8:

לקלתית:
  • 200 גרם ביסקוויטים טחונים דק
  • 100 גרם חמאה "תנובה" מומסת
למלית:
  • ¼ כוס שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" (להמסה עם השוקולד)
  • 200 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
  • 1 כף גדושה של קפה נמס מגורען
  • ¾ כוס שמנת מתוקה 38% "השף הלבן" (להקצפה)
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • ½ מיכל מסקרפונה "השף הלבן"/ גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
לקרם:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • ½ מיכל מסקרפונה "השף הלבן"/ גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
  • 3 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
  • שוקולד לבן מגורד
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 

  • 02.

    להכנת הקלתית, מערבבים את הביסקוויטים והחמאה המומסת ומרפדים את תבנית הפאי. מהדקים היטב ומעבירים לתנור לעשר דקות, רק עד שהקלתית מתחילה להזהיב. מצננים היטב. 

  • 03.

    בקערה בינונית, ממיסים במיקרוגל או בבין מארי ¼ מיכל שמנת עם השוקולד הלבן והקפה. מצננים מעט. בקערת מיקסר מקציפים במהירות נמוכה את יתרת השמנת, אבקת הסוכר והמסקרפונה. ברגע שהמסקרפונה נטמעת לחלוטין מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים עד קבלת קרם יציב. מקפלים את הקרם אל תוך השוקולד המומס ויוצקים על התבנית. מיישרים את פני הפאי ומעבירים לקירור למשך הלילה. 

  • 04.

    למחרת מכינים את הציפוי: בקערת מיקסר מקציפים במהירות נמוכה את השמנת, אבקת הסוכר והמסקרפונה. ברגע שהמסקרפונה נטמעת לחלוטין מגבירים את המיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם רך. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים טיפות של קרם על פני העוגה. מקשטים עם שוקולד מגורד ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(10)