פאי פקאן כשר לפסח
פאי עם קמח ללא גלוטן. מתאים כקינוח לחג הפסח

המרכיבים ל 12 מנות:
- 100 גרם חמאה רכה
- 100 גרם סוכר
- 1 ביצה
- 2 כוסות קמח ללא גלוטן (קמח קונדיטור)
- 200 גרם פקאנים
- 1/2 חבילת ריבת חלב או 5 כפות ריבת חלב ביתית
- 50 גרם חמאה
- חצי חבילת שמנת מתוקה השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
לקלתית:
-
02.
מערבבים את כל החומרים ביחד ושמים במקרר למשך שעה, לא ללוש יותר מדי.
-
03.
אחרי כשעה מוציאים מהמקרר, מרדדים ומיישרים על תבנית פאי.
-
04.
אופים כ- 10 דקות. מומלץ לפני האפיה לעשות חורים עם מזלג בבצק, ולהניח ניר אלומיניום על הבצק, ועליו גרגירי פול או שעועית שימנעו את עליית הבצק. לפאי:
טיימר מופעל
-
05.
קוצצים את הפקאנים קלות.
-
06.
ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את ריבת החלב וממתינים להמסה.
-
07.
מוסיפים את השמנת, מוסיפים את הפקאנים. מבשלים ביחד כ 10 דקות, ושופכים את התערובת על הפאי.
טיימר מופעל
-
08.
אופים כ-15 דקות בחום של 170, או עד שהפאי נראה יפה.
טיימר מופעל
-
09.
מניחים לפאי להתקרר. מומלץ להגיש עם גלידת וניל