עוגת קרפים ללא גלוטן עם קרם מסקרפונה-שוקולד
קינוח מפנק ומרשים ללא אפייה. קרם המסקרפונה-שוקולד נפלא למילוי וציפוי עוגות.
המרכיבים ל12:
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב תנובה
- 1 כף חמאה תנובה מומסת
- 2/3 כוס קמח טפיוקה
- 1/2 כוס שקדים טחונים
- קורט מלח
- לטיגון: 1 כף חמאה או שמן
- לקרם מסקרפונה קולקשן -שוקולד:
- 1 מיכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן, בטמפרטורת החדר או מחוממת במיקרו 20 שניות
- 1/3 כוס חלב תנובה
- 5 כפות אבקת סוכר
- 200 גרם שוקולד מריר מומס
- 1 שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 כף פודינג אינסטנט וניל (לא הכרחי)
- להגשה: אבקת קקאו
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים ביצים בקערה. מוסיפים חלב וחמאה וטורפים. מערבבים בקערה נפרדת קמח טפיוקה, קמח שקדים ומלח לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמחים לבלילת הביצים וטורפים לעיסה אחידה.
-
02.
מחממים היטב מחבת עם חמאה או שמן. יוצקים כמצקת בלילה למחבת ומטלטלים לכיסוי אחיד. מטגנים כדקה מכל צד עד הזהבה ומוציאים לצלחת. חוזרים על הפעולה עם כל הבלילה. מצננים.
-
03.
שמים במעבד מזון מסקרפונה, חלב ואבקת סוכר ומעבדים לקרם חלק. מוסיפים שוקולד מומס ומעבדים לקרם אחיד.
-
04.
הרכבת העוגה: מניחים על צלחת הגשה קרפ ומורחים ב 2 כפות גדושות קרם. מניחים עליו קרפ שני ומורחים גם אותו ב 2 כפות קרם וחוזר חלילה עד קבלת ערימת קרפים. מסיימים בקרפ.
-
05.
מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ופודינג לקצפת יציבה. מורחים על פני העוגה או מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על פני העוגה. מצננים במקרר שעה לפחות. לפני ההגשה בוזקים אבקת קקאו ומגישים.