מתכון עוגת קוגלהוף | השף הלבן

עוגת קוגלהוף

שני דברים מאפיינים את עוגת השמרים האלזסית המפורסמת – תבנית הטבעת הגבוהה המיוחדת שבה אופים אותה ועיטור השקדים. הגרסה הזו משובחת במיוחד.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת קוגלהוף
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 10 מנות / תבנית קוגלהוף בקוטר 22 ס"מ:

  • 4 כפות סוכר
  • ½ כף מלח
  • 150 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ¼ כוס (60 מ"ל) חלב "תנובה" פושר (50 מעלות)
  • 3 ביצים גדולות טרופות
  • 100 גרם צימוקים בגודל בינוני
  • 2 כפות ליקר תפוזים משובח (אני משתמשת בקואנטרו)
  • 50 גרם שקדים מולבנים שלמים קלויים קלות (5 דקות בחום בינוני)
  • אבקת סוכר
  • ¼2-½ 2כוסות (340-310 גרם) קמח
  • ½ כף (6 גרם) שמרים יבשים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרכיבים את וו הגיטרה על ראש המיקסר. מנפים ¼2 כוסות קמח לקערת המיקסר. מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח ומערבבים. מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות קטנות. מערבלים במהירות בינונית עד שהתערובת נראית כפירורי לחם עדינים. מוסיפים חלב וביצים וממשיכים לערבל במשך 10-8 דקות לבצק חלק מאוד. עוצרים פעמיים־שלוש ומנקים את דופנות הקערה במרית. מוסיפים עוד 4-2 כפות מהקמח הנותר, בהדרגה, במהלך הלישה. הבצק המוכן צריך להיות רך מאוד ודביק - לא נוזלי כמו בלילה, אבל גם לא בצק יציב מספיק ללישה. (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון שמצויד בלהב פלסטיק ללישה. במעבד מזון משתמשים בחמאה קרה ובחלב קר.)

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת (נעזרים במרית), מכסים בניילון ומתפיחים במקום חמים במשך שעה. מעבירים את קערת הבצק למקרר, ומקררים במשך שעתיים לפחות (ולא יותר מ־24 שעות) - עד שהבצק מכפיל את נפחו ומתקשה.

  • 03.

    שמים את הצימוקים בקערה קטנה, יוצקים עליהם את הליקר ומשהים שעתיים לפחות. מערבבים מדי פעם. משמנים היטב בחמאה תבנית קוגלהוף בקוטר 22 ס"מ - מקפידים לשמן היטב את דופנות הארובה - וזורים 2 כפיות סוכר על דופנות הארובה ועל תחתית התבנית. מנערים את העודפים. מניחים שקד בכל שקע בתחתית התבנית. קוצצים את השקדים הנותרים.

  • 04.

    מוציאים את הבצק מהמקרר, והופכים אותו על משטח עבודה מקומח. חובטים בבצק כדי להוציא מתוכו את כל האוויר, בוזקים עליו מעט קמח, ומרדדים למלבן שאורכו כ־50 ס"מ (כהיקף תחתית התבנית) ורוחבו 25 ס"מ. מפזרים על הבצק את הצימוקים ואת השקדים הקצוצים. מטפטפים את שאריות הליקר. מגלגלים את עלה הבצק לגליל ארוך, ומניחים אותו בזהירות בתחתית התבנית. מדביקים יחד את הקצוות, ומהדקים כלפי מטה בעדינות. מכסים ומשהים במקום חמים עד שהבצק תופח וממלא שני־שלישים מגובה התבנית.

  • 05.

    מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות). אופים את הקוגלהוף במרכז התנור במשך 10 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות), ואופים במשך 35 דקות נוספות. אם פני העוגה משחימים מוקדם מדי, מכסים אותה בנייר אפייה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    מוציאים את הקוגלהוף מהתנור, והופכים מיד על רשת. משחררים את התבנית בזהירות ובעדינות. מצננים במשך שעתיים לפחות. מנפים על הקוגלהוף מעט אבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(298)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.