מתכון עוגת סופלה שוקולד וגנאש ללא קמח | השף הלבן

עוגת סופלה שוקולד וגנאש ללא קמח

עוגת שוקולד בלי קמח היא פתרון מושלם לנמנעים מקמח

מאת: דנה ברזק
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת סופלה שוקולד וגנאש ללא קמח

המרכיבים ל 12 מנות / תבנית בקוטר 26 ס"מ:

לסופלה:
  • 5 ביצים
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • כפית אבקת נס קפה
  • רבע כוס חלב
  • חצי כוס סוכר
לגנאש
  • מיכל וחצי שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד לבן (אפשר כל שוקולד)
לקישוט
  • קוביית שוקולד

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות

  • 02.

    במיקרוגל ממיסים שוקולד עם חלב ואבקת נס קפה.

  • 03.

    מפרידים בין החלבונים לחלמונים. לקערת החלמונים מוסיפים את בלילת השוקולד ומערבבים היטב עד היווצרות בלילה חלקה.

  • 04.

    מקציפים את החלבונים והסוכר לחמש דקות במהירות גבוהה ומוסיפים לבלילת השוקולד והחלמונים ומערבבים היטב.

  • 05.

    משמנים תבנית ומכניסים את הבלילה לתבנית לאפייה של 20-30 דקות. יש לבדוק עם קיסם, הוא אמור להיות כמעט יבש לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    העוגה כעת תתייצב ותשקע כיוון שאין בה קמח או אבקת אפייה. ולאחר מכן יש להכניסה לקירור במקרר במשך מספר שעות. לקרם הגנאש:

  • 07.

    מרתיחים מיכל וחצי שמנת מתוקה.

  • 08.

    את השוקולד הלבן (או שוקולד אחר שבחרתם) מניחים בקערה.

  • 09.

    שופכים לקערה את השמנת שרתחה ומערבבים עד היווצרות בלילה הדומה לשוקולד למריחה מכניסים למקרר לשעה.

  • 10.

    מקציפים את הבלילה למספר דקות במהירות בינונית, ברגע שהבלילה הופכת לקרם היא מוכנה. מוסיפים אותה לעוגה בשקע שנוצר ועם פומפייה מגרדים קוביית שוקולד לקישוט.

הכנת? כאן מדרגים
(383)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.