עוגת מייפל ויוגורט | השף הלבן

עוגת מייפל ויוגורט

עוגה עדינה וטעימה מאוד, קלה להכנה – בלי שימוש במיקסר.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת מייפל ויוגורט
  • 160 גרם חמאה רכה
  • 115 גרם (1/2 כוס ועוד כף) סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 100 גרם (2/3 גביע) יוגורט עזים פיראוס
  • 115 גרם (1/3 כוס ועוד כף) סירופ מייפל טהור (ולא סירופ בטעם מייפל!)
  • 150 גרם (כוס וכף) קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/8 כפית (קורט) מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • לעיטור: 15 גרם (כף) פיסטוקים קלופים, קצוצים
גודל תבנית: תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    חשוב להשתמש בסירופ מייפל טהור (אמיתי) ולא בסירופ בטעם מייפל, שהוא תוצר תעשייתי מתוק פי כמה. ניתן להשיגו בכל חנות טבע ולרוב גם במרכולים.זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. שכחתם לעשות זאת? ניתן לחמם את החמאה בקערית חסינת-חום במיקרוגל במשך 30 שניות, להוציא ולערבב בכפית עד להתרככות מספקת.שימו לב שהפיסטוקים לעיטור צריכים להיות קלופים ככל שניתן, גם מהקליפה הדקה, כלומר: כמה שיותר ירוקים. אחרי הקיצוץ קל להסיר את הקליפה. איך קוצצים פיסטוקים בקלות? שמים בשקית, קושרים ומכים בהם בעזרת צנצנת כבדה, עד לקיצוץ גס.

  • 02.

    מחממים תנור ל-170 מעלות (טורבו) ומשמנים תבנית במעט חמאה רכה/מומסת. בקערה בינונית-גדולה מערבבים במרית חמאה וסוכר עד שהסוכר נטמע בחמאה, עד לקבלת קרם חלק ואחיד.

  • 03.

    מוסיפים ביצים וטורפים במרץ בעזרת מטרף ידני, עד לאיחוד ולהשגת מעט נפח.

  • 04.

    מוסיפים יוגורט עזים וסירופ מייפל, וטורפים במרץ עד לאיחוד.

  • 05.

    בקערה קטנה-בינונית מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערה הגדולה וטורפים במטרף ידני עד לאיחוד ולא מעבר לכך. בעזרת מרית אוספים את שניתז לדופנות הקערה ומערבבים. יוצקים לתבנית, מיישרים ומפזרים פיסטוקים קצוצים.

  • 06.

    כשהתנור חם מכניסים את העוגה למרכזו ואופים במשך 35 דקות או עד שסכין חדה הננעצת במרכז העוגה יוצאת נקייה. מוציאים, מצננים כשעתיים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)