עוגת כנאפה לכל המשפחה
כנאפה ענקית שמכינים על מחבת, גבוהה ועשירה כמו עוגה – עם גבינת כנען של תנובה
חלבי
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למחבת 24:
מצרכים:
- חבילת אטריות קדאיף 400-500 גרם
- 200 גרם חמאת תנובה
- חבילת גבינת כנען תנובה 500 גרם
- פתיתי מוצרלה של השף הלבן 200 גרם
- 100 גרם סוכר (חצי כוס)
- 3/4 כוס מים (180 מל)
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- כמה טיפות מי זהר
- פיסטוקים גרוסים
- ורדים מיובשים
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים את החמאה במיקרו עד שהיא נוזלית ומערבבים היטב עם אטריות הקדאיף המופרדות.
-
02.
חוצים את הכמות, ואת החצי הראשון משטחים על תחתית של מחבת גבוהה בקוטר 20-24 ס"מ.
-
03.
מערבבים את הגבינות והסוכר ומרפדים את שכבת הקדאיף.
-
04.
מפזרים באופן אחיד את יתרת הקדאיף מעל.
-
05.
מבשלים על הלהבה הגדולה בעוצמה נמוכה למשך 10 דקות עם מכסה.
טיימר מופעל
-
06.
כעבור 10 דקות הופכים על צלחת ומחליקים חזרה למחבת לעוד 10 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
07.
בזמן שהכנאפה על הגז מכינים סירופ סוכר על ידי הרתחה יחד של הסוכר, המים והזהר, רק עד שהסוכר נעלם לחלוטין, מכבים ונותנים להתקרר.
-
08.
כאשר הכנאפה מוכנה, מוציאים לצלחת ומיד מוזגים את כל מי הסוכר. זה נספג תוך רגע וזה חשוב מאוד לטעם.
-
09.
מפזרים פיסטוקים ו-ורדים
-
10.
30 דקות מרגע שהתחלתם ואתם מוכנים להגשה
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים