עוגת יוגורט ופירות יער – עוגה רכה וטעימה ב-10 דקות | השף הלבן

עוגת יוגורט ופירות יער

מתכון של אפרת ליכטנשטט לעוגת יוגורט טעימה, נימוחה ומנצחת שמכינים בקערה אחת בדקות בודדות

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת יוגורט ופירות יער
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל8:

  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3 ביצים
  • ⅓ כוס שמן
  • גרידה מלימון שלם
  • 300 מ"ל יוגורט עיזים לשתיה בטעם טבעי פיראוס
  • ¼1 כוסות (175 גרם) קמח (אפשר חצי חצי עם כוסמין מלא)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
  • 150 גרם (חצי שקית) פירות יער קפואים סנפרוסט
  • לקישוט: אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית מוארכת 30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, משמנים היטב את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה גדולה טורפים היטב סוכר, ביצים ושמן. מוסיפים את גרידת הלימון ואת היוגורט וטורפים שוב. 

  • 03.

    מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים לקערה הגדולה. מוסיפים גם את הפירות יער ומערבבים רק עד לאחידות ולא יותר מכך. המנעו מערבוב יתר שיגרום לעוגה להיות דחוסה.

  • 04.

    מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים כ 45-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 05.

    מצננים לחלוטין לפני שפורסים ומפזרים אבקת סוכר דרך מסננת. שומרים 24 שעות בטמפרטורת החדר ומעבר לכך במקרר.

הידעת?

מחפשים עוגה חגיגית שתעבוד מעולה גם בטו בשבט וגם בשבועות? תפסיקו לחפש כי מצאנו לכם את הפתרון המושלם - מתכון של אפרת ליכטנשטט לעוגת יוגורט טעימה, נימוחה ומנצחת שמכינים בקערה אחת בדקות בודדות בשילוב עם פלטת פירות מפנקת שמכניסה מתקתקות ועסיסיות לעוגה. אל תפחדו לנסות פירות שונים על גבי העוגה, סביר להניח שתמצאו שילובים מקוריים שתרצו לנסות בשנית, העיקר ליהנות עם התהליך.

הכנת? כאן מדרגים
(50)