עוגת דבש שוקולד לבן ואגוזים
עוגת דבש פטנט קלה להכנה במילוי מקורי של שוקולד לבן ואגוזים
המרכיבים ל8 מנות/ תבנית 24:
- 1 עוגת דבש עגולה ופשוטה (בקוטר 24 ס”מ)
- 240 מ”ל (1 כוס) מים
- 8 גרם (2 כפיות) סוכר
- 30 מ”ל (2 כפות) ליקר אגוזים
- 80 מ”ל (1/3 כוס) חלב
- 250 גרם שוקולד לבן קצוץ
- 120 גרם גבינת נפוליאון
- 2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה (38% שומן)
- 150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
- 150 גרם אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את העוגה: פורסים מהעוגה לרוחבה בסיס בעובי 1 ס”מ ומניחים בצד. מרוקנים את פנים העוגה שנותרה בעזרת מזלג, כך שיישארו דפנות ותחתית בעובי 1/2 ס”מ למילוי. שמים את הפירורים שמוציאים בקערה
-
02.
מערבבים מים עם סוכר וליקר. מרטיבים בהם את הדפנות והתחתית של העוגה שרוקנו בעזרת מברשת
-
03.
מכינים את המלית: מרתיחים חלב, מוסיפים שוקולד לבן, מחכים 3-2 דקות ומערבבים למרקם חלק. מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה, סמיכה אך עדיין נוזלית. מצננים לטמפרטורות החדר
טיימר מופעל
-
04.
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה, ומאחדים עם תערובת השוקולד בתנועות עטיפה. מעבירים רבע מכמות קרם השוקולד לכלי נפרד לקישוט ושומרים במקרר
-
05.
מוסיפים לתערובת השוקולד שנותרה מחצית מכמות הפירורים שרוקנו מהעוגה. מוסיפים גם שוקולד מריר קצוץ ואגוזים ומערבבים
-
06.
מרכיבים ומגישים: יוצקים את התערובת לתוך העוגה המרוקנת ומחליקים לשכבה אחידה. מניחים על הקרם את פרוסת העוגה שנשמרה בצד ומרטיבים בעזרת מברשת עם מי הסוכר והליקר הנותרים. מצפים ומקשטים עם רבע כמות הקרם שנשמר בצד
-
07.
מקררים לפחות 4 שעות לפני ההגשה