קינוח נפוליאון עם גלידה | השף הלבן

עוגות נפוליאון גלידה

העוגה הקלאסית האהובה ביותר בגירסה קיצית עם גלידה! שילוב מנצח של גלידה, בצק עלים וקצפת וניל. עוגת גלידה מרשימה וקלה להכנה מ- 3 מרכיבים בלבד.

מאת: אריאל בן חמו
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
נפוליאון גלידה
צילום: אריאל בן חמו עיצוב: אריאל בן חמו

המרכיבים ל 12:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
למילוי:
  • 1/2 חבילת (350 גרם) גלידה וניל
לציפוי:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32-38% "השף הלבן"
  • 1/2 1 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

        מחממים תנור ל – 180 מעלות בתוכנית טורבו.

  • 02.

        מפשירים את הבצק בהתאם להוראות על האריזה.

  • 03.

        חותכים מהבצק 3 רצועות בעובי 10 סנטימטר לרוחב הבצק.

  • 04.

        מעבירים בעדינות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומניחים מעל תבנית תנור נוספת.

  • 05.

        אופים את הבצק כשהוא מכוסה בתבנית נוספת כ- 20-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

        מוציאים את הבצק מבין התבניות ומצננים.

  • 07.

        לוקחים שכבה אחת של בצק ומורחים מעליה בעדינות גלידה וניל, מניחים מעל הגלידה שכבה נוספת של בצק ומורחים שוב שכבת גלידה וניל, מסיימים עם שכבת בצק ומעבירים בינתיים למקפיא.

  • 08.

        במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את השמנת, אבקת הסוכר והוניל לקצפת תפוחה ויציבה.

  • 09.

        מעבירים את הקצפת לשקית זילוף, מוציאים את העוגה מהמקפיא ומזלפים תלוליות קצפת מעל לעוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.