עוגות נפוליאון גלידה
העוגה הקלאסית האהובה ביותר בגירסה קיצית עם גלידה! שילוב מנצח של גלידה, בצק עלים וקצפת וניל. עוגת גלידה מרשימה וקלה להכנה מ- 3 מרכיבים בלבד.

המרכיבים ל 12:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 1/2 חבילת (350 גרם) גלידה וניל
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32-38% "השף הלבן"
- 1/2 1 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל – 180 מעלות בתוכנית טורבו.
-
02.
מפשירים את הבצק בהתאם להוראות על האריזה.
-
03.
חותכים מהבצק 3 רצועות בעובי 10 סנטימטר לרוחב הבצק.
-
04.
מעבירים בעדינות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומניחים מעל תבנית תנור נוספת.
-
05.
אופים את הבצק כשהוא מכוסה בתבנית נוספת כ- 20-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.
טיימר מופעל
-
06.
מוציאים את הבצק מבין התבניות ומצננים.
-
07.
לוקחים שכבה אחת של בצק ומורחים מעליה בעדינות גלידה וניל, מניחים מעל הגלידה שכבה נוספת של בצק ומורחים שוב שכבת גלידה וניל, מסיימים עם שכבת בצק ומעבירים בינתיים למקפיא.
-
08.
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את השמנת, אבקת הסוכר והוניל לקצפת תפוחה ויציבה.
-
09.
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף, מוציאים את העוגה מהמקפיא ומזלפים תלוליות קצפת מעל לעוגה.