מוס שוקולד משובח
מוס שוקולד משובח פשוט להכנה ולא מאכזב

המרכיבים ל 4 מנות:
- 200 גרם שוקולד מריר משובח
- 30 גרם חמאה רכה ללא מלח
- 3 ביצים מופרדות
- 300 מ"ל שמנת מתוקה "שף לבן"
- קורט מלח
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים את השוקולד במיקרו.
-
02.
מוסיפים לשוקולד הנוזלי את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
-
03.
מפרידים שלוש ביצים.
-
04.
מוסיפים חלמון אחד לשוקולד ומערבבים. מוסיפים עוד חלמון ומערבבים היטב לפני שמוסיפים את החלמון האחרון. (חשוב להקפיד שהשוקולד יצטנן מעט קודם על מנת שהביצים לא יתבשלו!)
-
05.
בקערה נפרדת מקציפים את 3 החלבונים לקצף קשה עם קורט מלח.
-
06.
מקציפים גם את השמנת המתוקה לדרגת קצפת סמיכה.
-
07.
מקפלים את קצף הביצים בעדינות לתוך הקצפת.
-
08.
כשהקצף מעורבב היטב עם השמנת מתחילים להוסיף כף אחר כף מרוטב השוקולד, ומקפלים כל כף בעדינות פנימה על מנת שלא לשבור את הקצפת.
-
09.
כשכל השוקולד מעורבב היטב שופכים את המוס לכוסות הגשה, ומכניסים למקפיא למשך שעתיים מינימום. לפני ההגשה מוציאים למשך 5 דקות על מנת שהמוס יפשיר.
טיימר מופעל