מוס שוקולד משובח
מוס שוקולד משובח פשוט להכנה ולא מאכזב

המרכיבים ל 4 מנות:
- 200 גרם שוקולד מריר משובח
 - 30 גרם חמאה רכה ללא מלח
 - 3 ביצים מופרדות
 - 300 מ"ל שמנת מתוקה "שף לבן"
 - קורט מלח
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
ממיסים את השוקולד במיקרו.
 - 
								02.
								
מוסיפים לשוקולד הנוזלי את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
 - 
								03.
								
מפרידים שלוש ביצים.
 - 
								04.
								
מוסיפים חלמון אחד לשוקולד ומערבבים. מוסיפים עוד חלמון ומערבבים היטב לפני שמוסיפים את החלמון האחרון. (חשוב להקפיד שהשוקולד יצטנן מעט קודם על מנת שהביצים לא יתבשלו!)
 - 
								05.
								
בקערה נפרדת מקציפים את 3 החלבונים לקצף קשה עם קורט מלח.
 - 
								06.
								
מקציפים גם את השמנת המתוקה לדרגת קצפת סמיכה.
 - 
								07.
								
מקפלים את קצף הביצים בעדינות לתוך הקצפת.
 - 
								08.
								
כשהקצף מעורבב היטב עם השמנת מתחילים להוסיף כף אחר כף מרוטב השוקולד, ומקפלים כל כף בעדינות פנימה על מנת שלא לשבור את הקצפת.
 - 
								09.
								
כשכל השוקולד מעורבב היטב שופכים את המוס לכוסות הגשה, ומכניסים למקפיא למשך שעתיים מינימום. לפני ההגשה מוציאים למשך 5 דקות על מנת שהמוס יפשיר.
טיימר מופעל
 
									

