מתכון טארט חלב | השף הלבן

טארט חלב

טארט גבינה חגיגי

מאת: נעמי אבליוביץ
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
טארט חלב
צילום: נעמי אבליוביץ עיצוב: נעמיאבליוביץ

המרכיבים ל6 מנות/ תבנית בקוטר 22 ס"מ:

  • 1 בצק פריך למאפים מתוקים של מעדנות, מופשר
  • 1/2 ליטר חלב 3% של תנובה
  • 40 גרם חמאה של תנובה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות קמח
  • 2.5 כפות קורנפלור
  • קורט מלח
  • 2 ביצים, מופרדות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קינמון

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 03.

    מרפדים תבנית בקוטר 20 ס"מ בבצק ואופים באפייה עיוורת עד להזהבה, כ-15 דקות, מוציאים ומניחים בצד.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    שומרים ½ כוס חלב בצד, את יתר החלב מניחים בסיר בינוני יחד עם החמאה ומביאים לרתיחה עדינה.

  • 05.

    בינתיים, בקערה נפרדת, מניחים סוכר, קמח, קורנפלור, 2 חלמונים, קורט מלח ואת ½ כוס החלב ששמרתם בצד ומערבבים לתערובת חלקה וסמיכה.

  • 06.

    בקערה נקייה, מניחים את החלבונים ומקציפים לפסגות רכות.

  • 07.

    כשהחלב רתח, מערבבים פנימה את הוניל, יוצקים מחצית מהנוזל החם לתערובת הקמח תוך כדי ערבוב, מחזירים את התערובת לסיר ומערבבים לתערובת אחידה.

  • 08.

    מביאים את התערובת לרתיחה שניה תוך כדי ערבוב מתמשך, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-4 דקות מבלי להפסיק לערבוב, עד שמתקבל קרם חלק וסמיך.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 09.

     מניחים לקרם להתקרר כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 10.

    מקפלים את החלבונים המוקצפים לקרם עד לתערובת אחידה.

  • 11.

    יוצקים את הקרם לתבנית ומפדרים עם קינמון.

  • 12.

     אופים בתנור 20-25 דקות. הנה גם מתכון לטירופיטה טארט גבינה דבש וצנוברים

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(375)