טארט חלב
טארט גבינה חגיגי
המרכיבים ל6 מנות/ תבנית בקוטר 22 ס"מ:
- 1 בצק פריך למאפים מתוקים של מעדנות, מופשר
- 1/2 ליטר חלב 3% של תנובה
- 40 גרם חמאה של תנובה
- 1/2 כוס סוכר
- 3 כפות קמח
- 2.5 כפות קורנפלור
- קורט מלח
- 2 ביצים, מופרדות
- 1 כפית תמצית וניל
- קינמון
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
03.
מרפדים תבנית בקוטר 20 ס"מ בבצק ואופים באפייה עיוורת עד להזהבה, כ-15 דקות, מוציאים ומניחים בצד.
טיימר מופעל
-
04.
שומרים ½ כוס חלב בצד, את יתר החלב מניחים בסיר בינוני יחד עם החמאה ומביאים לרתיחה עדינה.
-
05.
בינתיים, בקערה נפרדת, מניחים סוכר, קמח, קורנפלור, 2 חלמונים, קורט מלח ואת ½ כוס החלב ששמרתם בצד ומערבבים לתערובת חלקה וסמיכה.
-
06.
בקערה נקייה, מניחים את החלבונים ומקציפים לפסגות רכות.
-
07.
כשהחלב רתח, מערבבים פנימה את הוניל, יוצקים מחצית מהנוזל החם לתערובת הקמח תוך כדי ערבוב, מחזירים את התערובת לסיר ומערבבים לתערובת אחידה.
-
08.
מביאים את התערובת לרתיחה שניה תוך כדי ערבוב מתמשך, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-4 דקות מבלי להפסיק לערבוב, עד שמתקבל קרם חלק וסמיך.
טיימר מופעל
-
09.
מניחים לקרם להתקרר כ-5 דקות.
טיימר מופעל
-
10.
מקפלים את החלבונים המוקצפים לקרם עד לתערובת אחידה.
-
11.
יוצקים את הקרם לתבנית ומפדרים עם קינמון.
-
12.
אופים בתנור 20-25 דקות. הנה גם מתכון לטירופיטה טארט גבינה דבש וצנוברים
טיימר מופעל