טארט גבינה – פאי פקאן
איחוד של שתי קלאסיקות: פאי פקאן מסורתי ועוגת גבינה, השילוב מנצח!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל12:
- מרכיבים לקלתית:
- 1/2 חבילה בצק פריך מתוק של מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן
- מרכיבים למלית הגבינה:
- 1/3 1 גביעים (300 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25%
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- 1 כף קמח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה בגודל M, טרופה
- מרכיבים למלית הפקאן וסילאן:
- 1/4 כוס פחות 1 כף (60 גרם) סילאן
- 1/2 1 כפות דחוסות (20 גרם) סוכר חום
- 20 גרם חמאת תנובה, מומסת ומצוננת
- 1 ביצה בגודל M
- קורט מלח
- מרכיבים לעיטור:
- 1/4 1 כוסות (120 גרם) אגוזי פקאן, חצויים
- 2 כפות סילאן
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
הקלתית: מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ. מרפדים את התבנית בבצק, וחותכים את העודפים משולי התבנית. מנקבים את התחתית במזלג ומעבירים למקרר לחצי שעה.
-
02.
מחממים את התנור ל-170 מעלות.
-
03.
מלית הגבינה: מערבבים בעדינות לבלילה אחידה את כל מרכיבי המלית, למעט הביצה הטרופה. מוסיפים את הביצה, תוך ערבוב, וממשיכים לערבב עד שמתקבלת שוב בלילה אחידה. יוצקים לתבנית.
-
04.
מלית הפקאן והסילאן: מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית ויוצקים בעדינות על בלילת הגבינה.
-
05.
מסדרים את אגוזי הפקאן במעגלים על המלית. אופים 45-40 דקות, עד להשחמה, מצננים.
טיימר מופעל
-
06.
מערבבים את 2 כפות הסילאן עם כפית מים רותחים ומברישים בתערובת את הפאי. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
הכנת? כאן מדרגים