טארט גבינה - פאי פקאן - ללקק את האצבעות! | השף הלבן

טארט גבינה – פאי פקאן

איחוד של שתי קלאסיקות: פאי פקאן מסורתי ועוגת גבינה, השילוב מנצח!

מאת: ענבל לביא
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טארט גבינה - פאי פקאן
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל12:

  • מרכיבים לקלתית:
  • 1/2 חבילה בצק פריך מתוק של מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן
  • מרכיבים למלית הגבינה:
  • 1/3 1 גביעים (300 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25%
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כף קמח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה בגודל M, טרופה
  • מרכיבים למלית הפקאן וסילאן:
  • 1/4 כוס פחות 1 כף (60 גרם) סילאן
  • 1/2 1 כפות דחוסות (20 גרם) סוכר חום
  • 20 גרם חמאת תנובה, מומסת ומצוננת
  • 1 ביצה בגודל M
  • קורט מלח
  • מרכיבים לעיטור:
  • 1/4 1 כוסות (120 גרם) אגוזי פקאן, חצויים
  • 2 כפות סילאן
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    הקלתית: מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ. מרפדים את התבנית בבצק, וחותכים את העודפים משולי התבנית. מנקבים את התחתית במזלג ומעבירים למקרר לחצי שעה.

  • 02.

    מחממים את התנור ל-170 מעלות.

  • 03.

    מלית הגבינה: מערבבים בעדינות לבלילה אחידה את כל מרכיבי המלית, למעט הביצה הטרופה. מוסיפים את הביצה, תוך ערבוב, וממשיכים לערבב עד שמתקבלת שוב בלילה אחידה. יוצקים לתבנית.

  • 04.

    מלית הפקאן והסילאן: מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית ויוצקים בעדינות על בלילת הגבינה.

  • 05.

    מסדרים את אגוזי הפקאן במעגלים על המלית. אופים 45-40 דקות, עד להשחמה, מצננים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    מערבבים את 2 כפות הסילאן עם כפית מים רותחים ומברישים בתערובת את הפאי. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.

הכנת? כאן מדרגים
(3)