טארט "ברולה" אננס
בסיס של בצק פריך ומעליו אננס טרי אפוי בתוך בלילת וניל דמוי פודינג. בסוף האפייה בוזקים סוכר חום על פני הטארט ומשחימים בעזרת ברנר (מבער) א- לה- קרם ברולה.

המרכיבים ל תבנית פאי 26:
- 2 חבילות (סה"כ 200 גרם) חמאה יציבה, חתוכה לקוביות
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 ביצה
- 1 חלמון
- קורט מלח
- 325 גרם קמח
- 80 גרם אבקת שקדים
- 1 אננס טרי קלוף וחתוך לקוביות
- 2 ביצים
- 100 גרם סוכר
- 1 כפית משחת וניל
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
- 10 גרם קמח
- 2 כפות סוכר חום בהיר
הוראות הכנה:
-
01.
לבצק:
-
02.
מעבדים את כל החומרים (חמאה, אבקת סוכר, ביצה, חלמון, מלח, קמח, אבקת שקדים) במעבד מזון, כמה שיותר מהר, לקבלת בצק אחיד.
-
03.
יוצרים כדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים היטב.
-
04.
מרדדים את הבצק ומרפדים את התבנית, מקררים ומחוררים את פני הבצק במזלג.
-
05.
מכסים את הבצק בנייר כסף ומניחים מעליו משקולת כמו קטניות וכו', כדי למנוע את תפיחתו בזמן האפייה.
-
06.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 15-10 דקות, עד שהבצק יבש ורק מתחיל להזהיב. למילוי:
טיימר מופעל
-
07.
טורפים קלות ביצים וסוכר.
-
08.
מוסיפים שמנת, וניל וקמח ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
-
09.
מפזרים אננס על הבצק ויוצקים מעל את המלית. לסיום הטארט:
-
10.
אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך 20 דקות, עד שהמלית מתייצבת.
טיימר מופעל
-
11.
מצננים קלות.
-
12.
בוזקים סוכר חום ומשחימים בעזרת מבער (ברנר).