בראוניז מסקרפונה היער השחור
בראוניז עם מסקרפונה – מתכון שכולו מחווה טרנדית ועדכנית לעוגת היער השחור האהובה. מתכון של נטלי לוין מתוך חוברת שבועות שכדאי לכם להכין לחג
המרכיבים ל10-12 מנות:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם חמאת תנובה
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 3 ביצים בגודל L
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 3/4 כוס (100 גרם) קמח
- 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה השף הלבן בטמפרטורת החדר
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
- 1 ביצה בגודל L
- 1 חלמון מביצה בגודל L
- 1 כפית תמצית וניל
- 5 כפות (50 גרם) קמח
- 1/2 שקית (150 גרם) דובדבן מתוק מוקפא "סנפרוסט"
- 50 גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית.
-
02.
הבראוניז: שמים בכלי מתאים את השוקולד והחמאה וממיסים בהדרגה במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן מארי), עד שאפשר לערבב לקרם חלק. מוסיפים את הסוכר, הביצים, תמצית הווניל והמלח וטורפים לבלילה אחידה.
-
03.
מנפים פנימה את הקמח ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לעיסה אחידה.
-
04.
יוצקים 2/3 מהעיסה לתבנית ומחליקים את פניה בעזרת מרית.
-
05.
שכבת מסקרפונה-דובדבנים: שמים בקערה בינונית את המסקרפונה, החמאה, הסוכר, הביצה, החלמון ותמצית הווניל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה סמיכה.
-
06.
יוצקים את העיסה על שכבת הבראוניז ומיישרים.
-
07.
מניחים על שכבת המסקרפונה תלוליות מיתרת עיסת הבראוניז ומערבבים בסכין ליצירת דוגמת שיש.
-
08.
מפזרים מעל את הדובדבנים והשוקולד הקצוץ (או השוקולד צ'יפס).
-
09.
אופים 40-30 דקות, עד שתערובת הגבינה מתייצבת אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
טיימר מופעל
-
10.
מוציאים ומעבירים לצינון במקרר, עד שהעוגה קרה ויציבה. חותכים לריבועים ומגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת.
-
11.
בתאבון!
הידעת?
טיפ: את הבראוניז האלה ניתן להכין ללא גלוטן (עם קורנפלור במקום קמח) וגם בגרסה בריאה יותר, עם קמח כוסמין. את הדובדבנים אפשר להחליף בשלל פירות מוקפאים אחרים, לפי הטעם (ולא להפשיר לפני האפייה).