עוגת קרמבו גבינה – מתכון מרשים ומיוחד לחג | השף הלבן

עוגת קרמבו גבינה

הכי שחיתות שיש! מתכון של יונית צוקרמן לעוגת קרמבו-גבינה לכבוד שבועות. מדובר בעוגה שמעריצי הקרמבו הולכים להשתגע עליה בחג.

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת קרמבו גבינה
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל7-8:

  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 3 כפות (30 גרם) אינסטנט פודינג שוקולד
  • 1 כף שטוחה קקאו
למלית:
  • 1 כפית (5 גרם) ג׳לטין
  • 2 כפות (30 מ״ל) מים
  • ½ גביע (112 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5%
  • 1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
  • 3/4 שקיות (75 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 250 מ"ל שמנת להקצפה 38% השף הלבן (מיכל קטן או חצי מיכל 500 מ"ל)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב תנובה 3%
  • 1/2 שקית (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 125 מ״ל שמנת להקצפה 38% השף הלבן
גודל תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבסיס: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות (מומלץ לרפד את תחתית התבניות בנייר אפייה משומן).

  • 02.

    שמים ביצים וסוכר בקערת מערבל עם וו הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה 8 דקות לקצף יציב. מוסיפים פודינג וקקאו ומקפלים לעיסה אחידה.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 03.

    מעבירים מחצית מהעיסה לכל תבנית, אופים כ-20-25 דקות עד להתייצבות ומצננים לחלוטין. מחלצים את הבסיסים מהתבניות ומניחים בצד.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 04.

    המלית: שמים בקערית ג'לטין ומים, מערבבים במזלג ומניחים 5 דקות לספיגה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    בינתיים שמים בקערת מערבל גבינת נפוליאון, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, אבקת סוכר ותמצית וניל וטורפים לקרם אחיד.

  • 06.

    מחממים את הג'לטין והמים במיקרו במשך 15 שניות עד קבלת נוזל אחיד. יוצקים את הג'לטין לתערובת הגבינות ומקציפים כ-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 07.

    שמים בקערת מערבל שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל ומקציפים לקרם יציב. מצרפים את קרם הגבינות ומקפלים לקרם אחיד ואוורירי.

  • 08.

    ההרכבה: מרפדים את התבנית בניילון נצמד ומשאירים שוליים (לשליפה קלה של העוגה).

  • 09.

    מניחים את אחד הבסיסים בתבנית ויוצקים מעליו חצי ממלית הגבינה. מניחים בסיס שני ויוצקים מעליו את יתרת המלית.

  • 10.

    מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.

  • 11.

    הציפוי: שמים בסיר שוקולד ושמנת ומחממים תוך ערבוב עד שהשוקולד נמס ומתקבל רוטב אחיד. מצננים מעט.

  • 12.

    מחלצים את העוגה מהתבנית, יוצקים עליה את הציפוי ומורחים את דפנותיה בסכין. מצננים במקרר כחצי שעה ומגישים.

  • 13.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(60)