עוגת קרמבו גבינה
הכי שחיתות שיש! מתכון של יונית צוקרמן לעוגת קרמבו-גבינה לכבוד שבועות. מדובר בעוגה שמעריצי הקרמבו הולכים להשתגע עליה בחג.
המרכיבים ל7-8:
- 4 ביצים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 3 כפות (30 גרם) אינסטנט פודינג שוקולד
- 1 כף שטוחה קקאו
- 1 כפית (5 גרם) ג׳לטין
- 2 כפות (30 מ״ל) מים
- ½ גביע (112 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5%
- 1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
- 3/4 שקיות (75 גרם) אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 250 מ"ל שמנת להקצפה 38% השף הלבן (מיכל קטן או חצי מיכל 500 מ"ל)
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב תנובה 3%
- 1/2 שקית (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
- 100 גרם שוקולד מריר
- 125 מ״ל שמנת להקצפה 38% השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
הבסיס: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות (מומלץ לרפד את תחתית התבניות בנייר אפייה משומן).
-
02.
שמים ביצים וסוכר בקערת מערבל עם וו הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה 8 דקות לקצף יציב. מוסיפים פודינג וקקאו ומקפלים לעיסה אחידה.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים מחצית מהעיסה לכל תבנית, אופים כ-20-25 דקות עד להתייצבות ומצננים לחלוטין. מחלצים את הבסיסים מהתבניות ומניחים בצד.
טיימר מופעל
-
04.
המלית: שמים בקערית ג'לטין ומים, מערבבים במזלג ומניחים 5 דקות לספיגה.
טיימר מופעל
-
05.
בינתיים שמים בקערת מערבל גבינת נפוליאון, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, אבקת סוכר ותמצית וניל וטורפים לקרם אחיד.
-
06.
מחממים את הג'לטין והמים במיקרו במשך 15 שניות עד קבלת נוזל אחיד. יוצקים את הג'לטין לתערובת הגבינות ומקציפים כ-2 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
שמים בקערת מערבל שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל ומקציפים לקרם יציב. מצרפים את קרם הגבינות ומקפלים לקרם אחיד ואוורירי.
-
08.
ההרכבה: מרפדים את התבנית בניילון נצמד ומשאירים שוליים (לשליפה קלה של העוגה).
-
09.
מניחים את אחד הבסיסים בתבנית ויוצקים מעליו חצי ממלית הגבינה. מניחים בסיס שני ויוצקים מעליו את יתרת המלית.
-
10.
מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
-
11.
הציפוי: שמים בסיר שוקולד ושמנת ומחממים תוך ערבוב עד שהשוקולד נמס ומתקבל רוטב אחיד. מצננים מעט.
-
12.
מחלצים את העוגה מהתבנית, יוצקים עליה את הציפוי ומורחים את דפנותיה בסכין. מצננים במקרר כחצי שעה ומגישים.
-
13.
בתאבון!