מתכון לעוגת גבינה אפויה עם פירורים ותחתית בצק פריך
עוגת גבינה פירורים אפויה
המרכיבים ל12מנות/תבנית בקוטר26 ס"מ:
- 100 גרם קוביות חמאה קרה
- 1/4 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1/2 1 כוסות קמח (200 גרם)
- 1/4 שקית אבקת אפייה
- 2 מיכלים שמנת מתוקה
- 2/3 כוס סוכר
- 2 סוכר וניל
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 קילו גבינה לבנה
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק הפריך עבור התחתית והפירורים. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל המצרכים. כשהבצק מתגבש עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של חצי שעה עד שעה.
-
02.
מחממים את התנור ל-170 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים. שני שליש לבסיס העוגה ושליש לפירורים. את החלק הגדול מרדדים ומהדקים היטב בתבנית העוגה ואת החלק השני מרדדים על נייר אפייה. מכניסים את תבנית העוגה לתנור ואת נייר האפייה עם עלה הבצק מכניסים, איך שהוא, לצד התבנית ואופים במשך 15-12 דקות. כשהבצק מזהיב קלות מוציאים מהתנור ומצננים היטב. מגרדים בעזרת מזלג את משטח הבצק האפוי שעל נייר האפייה לפירורים ושומרים בצד.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את מלית הגבינה. בקערת המיקסר מקציפים היטב את כל המרכיבים. אם רוצים יכולים לוותר על סוכר הווניל והתמצית ולהוסיף במקומם חצי שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל מקציפים היטב עד שמתקבלת קצפת טובה ויציבה. מקפלים בעדינות עם 1/2 קילו גבינה לבנה.
-
04.
כשתחתית העוגה צוננת מצפים את דופנות התבנית בנייר שקף.(כדאי, אך לא חובה) יוצקים את קרם הגבינה ומשטחים יפה בעזרת פלטה. מפזרים יפה את הפירורים למעלה ומכסים את הקרם. מייצבים במקרר לפחות 5 שעות ועדיף לילה שלם. היא גם ככה טעימה יותר - יום, יומיים אחרי.
הידעת?
עוגות גבינה הן מהפופולריות ביותר בעולם העוגות, אולם הן קיבלו שם של עוגות קשות להכנה. אז חשוב לנו לדייק - עוגת גבינה פירורים לא חייבת להיות סיפור קשה להכנה: מתכון לעוגת גבינה פירורים קרמית מפנקת שיכולה להתאים לאירוח או לסוף השבוע. איך להכין עוגת גבינה פירורים שתהיה קרמית במיוחד? התחילו מכאן, עם מתכון לעוגת גבינה פירורים קלה במיוחד להכנה, שהמלית שלה מכילה שילוב של חלב עם גבינה ושמנת לתוצאה רכה וחלומית.