מתכון עוגת גבינה עם שוקולד לבן וריבת חלב | השף הלבן

עוגת גבינה עם שוקולד לבן וריבת חלב

עוגת גבינה מרהיבה ועשירה שאי אפשר להפסיק לאכול

מאת: מירב מלמד
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה עם שוקולד לבן וריבת חלב

המרכיבים ל 10 מנות:

לבסיס:
  • 150 גרם פתיבר מפוררים
  • 100 גרם חמאה מומסת
לשכבת הגבינה:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון 16%
  • 250 גרם גבינת כנען
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כפות ריבת חלב
  • 1/4 כוס סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה

  • 03.

    טוחנים את הפתיבר, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. משטחים לתבנית ואופים 10 דק'. מצננים.

  • 04.

    ממיסים את השוקולד עם 1/2 כוס שמנת מתוקה לתערובת חלקה ומצננים.

  • 05.

    במיקסר מקציפים - יתרת השמנת המתוקה, סוכר, ביצים, גבינות (כנען וסימפוניה) ותמצית וניל לתערובת חלקה.

  • 06.

    מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.

  • 07.

    מעבירים לתבנית ואופים כשעה לערך, עד שהעוגה מזהיבה מעט ומתייצבת.

  • 08.

    מערבבים את חומרי הציפוי - מורחים על העוגה בעודה חמה, מחזירים לתנור לעוד 15 דק'. מצננים.

  • 09.

    מעבירים לקירור במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(187)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.