עוגת גבינה עם שוקולד לבן וריבת חלב
עוגת גבינה מרהיבה ועשירה שאי אפשר להפסיק לאכול
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
לבסיס:
- 150 גרם פתיבר מפוררים
- 100 גרם חמאה מומסת
לשכבת הגבינה:
- 200 גרם שוקולד לבן
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון 16%
- 250 גרם גבינת כנען
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 2 כפות ריבת חלב
- 1/4 כוס סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה
-
03.
טוחנים את הפתיבר, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. משטחים לתבנית ואופים 10 דק'. מצננים.
-
04.
ממיסים את השוקולד עם 1/2 כוס שמנת מתוקה לתערובת חלקה ומצננים.
-
05.
במיקסר מקציפים - יתרת השמנת המתוקה, סוכר, ביצים, גבינות (כנען וסימפוניה) ותמצית וניל לתערובת חלקה.
-
06.
מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.
-
07.
מעבירים לתבנית ואופים כשעה לערך, עד שהעוגה מזהיבה מעט ומתייצבת.
-
08.
מערבבים את חומרי הציפוי - מורחים על העוגה בעודה חמה, מחזירים לתנור לעוד 15 דק'. מצננים.
-
09.
מעבירים לקירור במקרר.
הכנת? כאן מדרגים