עוגת גבינה אפויה קלאסית עם קצפת ותותים - יוחננוב | השף הלבן

עוגת גבינה אפויה קלאסית עם קצפת ותותים

המתכון הקלאסי והנוסטלגי לעוגת גבינה אפויה, גבוהה ומרשימה לשבועות עם ציפוי של קצפת ותותים. מתכון מתוך המדריך המלא של רון יוננוב לעוגות גבינה לחג

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה אפויה קלאסית עם קצפת ותותים
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל8:

בסיס:
  • 200 גרם ביסקוויטים טחונים דק
  • 100 גרם חמאה
בלילת הגבינה:
  • 4 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 חבילה (500 גרם) גרם גבינת כנען תנובה
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה תנובה
  • כפית תמצית וניל
  • 3 כפות קורנפלור
ציפוי:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל (לא חובה)
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% תנובה
לקישוט:
  • תותים טריים חצויים
גודל תבנית: תבנית עגולה קפיצית בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים את החמאה במיקרו בפולסים קצרים ומערבבים עם הביסקוויטים הטחונים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 02.

    יוצקים את התערובת לתוך התבנית. נעזרים בכוס ועם תחתיתה דוחסים את הבצק לתחתית התבנית ולשוליים כדי לייצר בסיס חזק והומוגני.

  • 03.

    מכינים את הבלילה: מפוררים את גבינת הכנען בקערה, מוסיפים ביצים ושמנת חמוצה, וניל וקורנפלור ומערבבים היטב.

  • 04.

    מעבירים את הבלילה אל התבנית.

  • 05.

    מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות ואופים כשעה וחצי. מוציאים את העוגה ונותנים לה להצטנן לפני שמורחים עליה את הציפוי.

  • 06.

    מכינים את הציפוי: מכניסים את כל חומרי הציפוי בקערת המיקסר ומקציפים על מהירות בינונית עד לקבלת קצפת יציבה.

  • 07.

    משחררים את העוגה מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה, מניחים הר של קצפת מעל העוגה ומקשטים בחצאי תותים.

הכנת? כאן מדרגים
(26)