עוגת תפוחים הפוכה

עוגת תפוחים פריכה ועשירה במרקמים

מאת: ענבל רובין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת תפוחים הפוכה

המרכיבים ל 9 מנות:

  • 40 גרם חמאה לתבנית
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 3 תפוחים גדולים -1 וחצי תפוחים פרוסים עבה, כמובן להוציא את ה"לב" , שאר התפוחים חותכים לקוביות גסות אבל לא יותר מדי
  • 240 גרם קמח
  • 140 גרם סוכר
  • 50 גרם סוכר חום
  • 6 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
  • 3 גרם קינמון (כפית)
  • 140 מ"ל חלב
  • ביצה
  • כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 175 מעלות

  • 02.

    שמים את החמאה (40 גרם) בתבנית האפייה ומכניסים למספר דקות עד שהחמאה נמסה. לאחר שהיא נמסה, מפזרים מעל באופן שווה את הסוכר החום ומעל מסדרים 9 פרוסות תפוחים ב-3 שורות.

  • 03.

    מכניסים לאפייה של 10 דקות או עד לבעבוע.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 04.

    בינתיים, לקערת המיקסר מכניסים את הקמח, סוכר לבן, אבקת האפייה והקינמון ומערבבים כמה שניות.

  • 05.

    מוסיפים את התפוחים, חלב, החמאה הנותרה, ביצה ותמצית הוניל ומעבדים עד לאיחוד החומרים בערך כדקה.

  • 06.

    מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים באופן שווה את תערובת העוגה.

  • 07.

    מחזירים לתנור לאפייה של כ-35 דקות או עד להזהבה.

    טיימר מופעל

    00:35:00
  • 08.

    לאחר שהעוגה התקררה, הופכים אותה מעל מגש ומגישים עם כדור גלידה. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(535)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.