עוגת חלבה בחושה עם קרמבל פיסטוק-קינמון | השף הלבן

עוגת חלבה בחושה עם קרמבל פיסטוק-קינמון

מתכון לעוגה לקפה נהדרת, בטעם עדין של חלבה בזכות הטחינה וציפוי פירורים עדין של פיסטוק וקינמון

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת חלבה בחושה עם קרמבל פיסטוק-קינמון
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל8:

לרכישה >>
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 50 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 1 כוס פחות 2 כפות (180 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס חלב "תנובה"
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח
  • קורט מלח
  • 1/4 כפית הל (לא הכרחי)
לקרמבל פיסטוק קינמון:
  • 2 כפות מבלילת העוגה
  • 1/2 כוס פיסטוק קצוץ
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כף קמח
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • להגשה: אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבנית.

  • 02.

    טורפים במעבד מזון או ידנית טחינה, חמאה, ביצים וחלב לבלילה אחידה. מוסיפים קמח,מלח והל ומערבבים עד שהעיסה אחידה ולא יותר (נמנעים מערבוב יתר). משאירים בקערה 2כפות עיסה ואת היתר מעבירים לתבנית.

  • 03.

    מוסיפים לעיסה שנותרה בקערה את מרכיבי הקרמבלומערבבים לתערובת פירורית.

  • 04.

    מפזרים על העוגה ואופים כ 45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכזהעוגה יוצא נקי. אם הציפוי שחום לפני שהעוגה מוכנה, מכסים בנייר כסף וממשיכיםלאפות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 05.

    בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(12)