מתכון קרואסון חמאה | השף הלבן

קרואסון חמאה תוצרת בית

לצד תה או קפה, פינוק לשעת המתוקים של המבוגרים ושל הילדים או כשמתחשק מאפה צרפתי ביתי, קרואסונים ביתיים קלים להכנה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קרואסון חמאה תוצרת בית

המרכיבים ל8 קרואסונים:

  • 3 וחצי כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 30 גרם שמרים טריים מומסים בכוס חלב פושר (או כף שטוחה שמרים יבשים - אני מעדיפה טריים)
  • קורט מלח
  • 200 גרם חמאת "תנובה, בטמפ' החדר
  • חלמון ביצה
  • שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל החומרים היבשים (במיקסר) תוך כדי הוספת כוס החלב בהדרגה, עד שנוצר בצק גמיש.

  • 02.

    מרדדים את הבצק עד כמה שאפשר גדול יותר ולמרוח את החמאה, תוך כדי קיפולים, כאשר אחרי כל קיפול, רידוד (כמו שעושים עם בצק עלים).

  • 03.

    עוטפים את הבצק בניר אפיה מעט משומן ומכניסים למקרר לפחות ל- 4 שעות (ועדיף ללילה).

  • 04.

    מחלקים את גוש הבצק ל- 2 ולרדד כל גוש, דק עד כמה שאפשר.

  • 05.

    יוצרים צורת עיגול. לחתוך את הבצק ל-8 משולשים.

  • 06.

    כל משולש מקפלים כלפי פנים מהחלק הרחב כלפי החלק הצר.

  • 07.

    מניחים בתבנית מעט משומנת, מורחים חלמון ביצה ולזרות שומשום. האפיה בתנור מחומם מראש, 170 מעלות, עד להזהבה

הכנת? כאן מדרגים
(277)