מתכון קיורטוש ביתי - מאפה הונגרי מובחר, טעים וקל להכנה | השף הלבן

קיורטוש ביתי

מאפה הדגל מהמטבח ההונגרי, התקבל בישראל באהבה גדולה, ועכשיו אפשר להכין גם בבית. משתמשים בקופסת שימורים פתוחה משני הצדדים כגליל כדי ליצור את הצורה המיוחדת

מאת: אורלי פלאי ברונשטיין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 4 מאפים:

  • 1/2 גליל (450 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות", מופשר על פי הוראות היצרן
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס (110 גרם) סוכר חום
  • 2 כפות גדושות קינמון
לסירופ סוכר (לא חובה):
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס מים
גודל תבנית: תבנית אינגליש קייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    בעזרת גלגלת פיצה או סכין וסרגל חותכים יריעת בצק באורך 30 ס״מ ל-10 רצועות בעובי 3 ס״מ.

  • 02.

    מלפפים את רצועות הבצק בחפיפה ובצפיפות מסביב לקופסת השימורים.

  • 03.

    מברישים את הבצק בחמאה מומסת ומגלגלים בתערובת של סוכר חום וקינמון. באותו אופן מכינים שלושה מאפים נוספים.

  • 04.

    מתפיחים בטמפ' החדר כ-10 דקות ומחממים תנור ל-190 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    בינתיים מכינים סירופ: מבשלים סוכר ומים כ-5 דקות ברתיחה עד לקבלת סירופ סמיך. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    משחילים שיפוד לקופסת השימורים ומניחים על גבי תבנית אפייה גבוהה (כמו אינגליש קייק), כך שהבצק לא ייגע בדפנות.

  • 07.

    אופים 12-10 דקות או עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

    מצננים ומשחררים את הבצק בעזרת סכין. מברישים את הגליל במעט סירופ, כדי לשמור על עסיסיות המאפה ועל מראה מבריק.

  • 09.

    כלים: 4 קופסאות שימורים ריקות, שיפודי ברזל

הכנת? כאן מדרגים
(9)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.