צ'ורוס עם קרם שוקולד | השף הלבן

צ'ורוס עם קרם שוקולד

מה קורה כשדרום אמריקה וחג החנוכה נפגשים? צ'ורוס! סופגניות דרום אמריקאיות מדהימות המוגשות עם מטבל קרם שוקולד

מאת: אלונה זוהר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צ'ורוס עם קרם שוקולד
צילום: אלונה זוהר עיצוב: אלונה זוהר

המרכיבים לכ-30:

  • 2 כוסות מים
  • 2.5 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 ביצים
  • שמן לטיגון עמוק
לציפוי:
  • 1/2 כוס סוכר
לקרם שוקולד:
  • 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה", מסוננת מנוצלים
  • 100 גרם שוקולד מריר מומס
  • 6 כפות שמנת מתוקה להקצפה 32% להקצפה, "השף הלבן"
  • 50 גרם אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

        שמים בסיר את המים, החמאה, הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה.

  • 02.

        מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים עד איחוד. מורידים מהגז.

  • 03.

        מעבירים את המסה לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים את הביצים אחת אחת. המסה מתפרקת כל פעם לחתיכות ומתאחדת מחדש עם הוספת הביצים.

  • 04.

        מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן גדול.

  • 05.

        מחממים שמן עמוק ומזלפים נקניקים באורך 10 ס”מ ישירות לשמן, חותכים בעזרת סכין או מספריים.

  • 06.

        מטגנים עד הזהבה.

  • 07.

        מניחים את הצ'ורום המטוגנים בצלחת עם נייר ספיגה ומעבירים מיד לטבילה בקערה עם הסוכר.

  • 08.

        להכנת הקרם שוקולד: מערבבים את השמנת החמוצה עם השוקולד המומס והשמנת המתוקה. מעבירים לצלחת הגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(21)