מאפה פילו וגבינת שמנת בסגנון יוגורט יווני בסירופ תפוזים | השף הלבן

פורטוקלופיתה – מאפה פילו וגבינת שמנת בסגנון יוגורט יווני בסירופ תפוזים

עוגה שהיא שילוב מושלם בין גבינה, יוגורט ותפוזים. נעשה בה שימוש לא רגיל בעלי פילו ששווה להכיר – מייבשים, מפוררים ובוחשים לתוך העיסה.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פורטוקלופיתה - מאפה פילו וגבינת שמנת בסגנון יוגורט יווני בסירופ תפוזים
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 12:

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מעדנות מופשרים על פי הוראות יצרן
  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות גרידת תפוז
  • 3/4 כוס שמן זית עדין
  • 1 מיכל גבינת שמנת פיראוס בסגנון יוגורט יווני
  • 1/2 כוס חלב תנובה או יוגורט פיראוס
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
לסירופ:
  • 1 כוס סוכר
  • 2/3 כוס מיץ תפוזים
  • 1/2 1 מים
  • 1/4 כפית קינמון
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפרידים את עלי הפילו זה מזה, מפזרים ככל שהמרחב מאפשר ומשאירים לייבוש - כשחם ויבש כשעה ועד לילה. אוספים את עלי הפילו היבשים ומועכים מעל תבנית האפייה המשומנת כך שיתפוררו לפיסות קטנות.   

  • 02.

    טורפים את הביצים. מוסיפים סוכר וטורפים. מוסיפים מיץ וגרידת תפוז ושמן וטורפים. מוסיפים גבינה, יוגורט, אבקת אפייה ומלח וטורפים לבלילה אחידה.

  • 03.

    יוצקים את הבלילה על פירורי הפילו, מערבבים בעדינות לפיזור אחיד. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 30-40 דקות עד שהעוגה יציבה וזהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 04.

    מכינים את הסירופ: מבשלים את מרכיביו על להבה בינונית עד שהסוכר נמס.

  • 05.

    כשהעוגה בטמפרטורת החדר חורצים בה מנות ריבועיות ויוצקים את הסירופ החם (חשוב שאחד מהשניים, הסירופ או העוגה, יהיה קר) ומניחים לשעה לסירופ להיספג ולעוגה להצטנן ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.