סקונס מסקרפונה ונקטרינות | השף הלבן

סקונס מסקרפונה ונקטרינות

הקינוח האהוב על גיא עם טוויסט ישראלי לשבועות: סקונס עם בצק מסקרפונה ושמרים בקערה אחת, במילוי קרם מסקרפונה מתקתק יחד עם נקטרינות מקורמלות. קל, טעים ומרשים!

מאת: גיא פינס
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל12 מנות:

  • 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן"
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 1 כוס יוגורט תנובה
  • 1/2 כוס חלב פושר
  • 160 גרם חמאה רכה
  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית שמרים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף חמאה
  • 1 כף סוכר חום
  • 3 נקטרינות פרוסות במנדולינה
להגשה:
  • אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית שקעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    לנקטרינות: במחבת מניחים כף חמאה וכף סוכר חום, ממיסים את החמאה בתנועות ערבוב ומוסיפים את הנקטרינות. מבשלים כ-3 דקות ומסירים מהאש, מצננים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    לבצק: בקערה רחבה בעזרת כף עץ מערבבים קמח, שמרים, אבקת אפייה, ½ כוס סוכר, חמאה רכה, תמצית וניל, יוגורט וחלב עד לקבלת בצק אחיד.

  • 03.

    מכסים את קערת הבצק ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.

  • 04.

    לאחר 45 דקות של התפחה, מערבבים שוב עם כף עץ וממלאים בעזרת הכף את תבנית השקעים כ-3/4 מגובהם של השקעים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 05.

    מתפיחים ל- 10 דקות בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    מחלצים בזהירות את הסקונס ומצננים, לאחר הצינון פורסים כל סקון.

  • 08.

    למלית: מקציפים יחד את המסקרפונה עם השמנת המתוקה, פודינג ואבקת סוכר לקרם רך ויציב.

  • 09.

    ממלאים בעזרת כף את חלקם התחתון של הסקונס

  • 10.

    מניחים פירות, ומכסים בחלק העליון של הסקונס.

  • 11.

    מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)