מתכון סופגניה אפויה | השף הלבן

סופגניה אפויה

לשמור על הגזרה אבל עדין לאכול סופגניה – סופגניה דיאטטית, אפויה ולא מטוגנת

מאת: אורלי לוי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סופגניה אפויה

המרכיבים ל10 יחידות:

  • 2 כוסות קמח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • רבע כוס חלב פושר
  • חצי כוס מים פושרים
  • טיפה של מיץ לימון
  • רבע כוס סוכר
  • רבע כוס שמן קנולה
  • 1 ביצה טרופה
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית גרידת הדרים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה ממיסים את השמרים בחלב ובחצי כפית מהסוכר ומניחים בצד עד שמתחילות להיווצר בועות.

  • 02.

    את הקמח שמים בקערה גדולה ומערבבים עם מים, סוכר, שמן, ביצה, מלח, גרידת קליפת ההדרים.

  • 03.

    מוסיפים את תמיסת השמרים ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד.

  • 04.

    מניחים את התערובת לתפוח במשך כשעה במקום חמים.

  • 05.

    מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.

  • 06.

    לוקחים תבנית אפייה ומניחים נייר אפייה.

  • 07.

    משמנים מעט את הידיים.

  • 08.

    יוצרים בעדינות כדורים ומניחים בתבנית.

  • 09.

    אופים 15-20 דקות, עד שפנים הסופגניה עדיין רך אבל לא בצקי.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 10.

    מזריקים לתוך הסופגניות את הריבה ומפזרים מלמעלה סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(49)