סופגניה אפויה
לשמור על הגזרה אבל עדין לאכול סופגניה – סופגניה דיאטטית, אפויה ולא מטוגנת
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 יחידות:
- 2 כוסות קמח
- 25 גרם שמרים טריים
- רבע כוס חלב פושר
- חצי כוס מים פושרים
- טיפה של מיץ לימון
- רבע כוס סוכר
- רבע כוס שמן קנולה
- 1 ביצה טרופה
- רבע כפית מלח
- רבע כפית גרידת הדרים
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה ממיסים את השמרים בחלב ובחצי כפית מהסוכר ומניחים בצד עד שמתחילות להיווצר בועות.
-
02.
את הקמח שמים בקערה גדולה ומערבבים עם מים, סוכר, שמן, ביצה, מלח, גרידת קליפת ההדרים.
-
03.
מוסיפים את תמיסת השמרים ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד.
-
04.
מניחים את התערובת לתפוח במשך כשעה במקום חמים.
-
05.
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
-
06.
לוקחים תבנית אפייה ומניחים נייר אפייה.
-
07.
משמנים מעט את הידיים.
-
08.
יוצרים בעדינות כדורים ומניחים בתבנית.
-
09.
אופים 15-20 דקות, עד שפנים הסופגניה עדיין רך אבל לא בצקי.
טיימר מופעל
-
10.
מזריקים לתוך הסופגניות את הריבה ומפזרים מלמעלה סוכר.
הכנת? כאן מדרגים