דונאטס בציפויים טעימים
דונאטס או בשמה העברי "סופגנית חישוק" בציפויים טעימים של שוקולד לבן, שוקולד מריר, סוכריות, ברס, או כל ציפוי שעולה על דעתכם: צבעוני יפה ומגרה. לא יאמינו שהכנתם לבד
המרכיבים ל50 יחידות:
- 1 ק"ג קמח שמרים
- 120 גרם חמאה מומסת
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס חלב
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1/2 1 כוסות מים פושרים
- 1 כפית ליקר אמרטו פרנג'ליקו
- 100 גרם שוקולד לבן + 2 כפיות שמן
- 100 גרם שוקולד מריר + 2 כפיות שמן
- 1/2 כוס קוקוס
- 1/2 כוס ברס
- סוכריות צבעוניות
- אבקת סוכר
- חלבה
- סוכר
- קינמון
- 1 ליטר שמן חמניות או תירס או קנולה
הוראות הכנה:
-
01.
במיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים, 1 ק"ג קמח שמרים, 120 גרם חמאה מומסת, 1/2 כוס שמן, 1 כוס חלב, 3 ביצים, 1/2 כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, 1 כפית ליקר, 1/2 1 כוסות מים פושרים. מערבבים היטב עד לקבלת בצק גמיש ואחיד. מכסים את קערת המיקסר במגבת ומתפיחים שעה או עד להכפלת הנפח.
-
02.
לאחר שהבצק תפח מחלקים ל- 4 חלקים, מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח מעט (הבצק נעים לעבודה ולא נדבק) לריבוע בעובי 1 ס"מ.
-
03.
יוצרים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס או קורץ עיגולים, במרכזו של כל עיגול יוצרים חור בקוטר 4 ס"מ (משתמשים בצנטר בקוטר מתאים, אפשר להשתמש בפקק של מים מינרליים). מוציאים את עיגול הבצק מהחור וכך נוצר לנו חישוק.
-
04.
מניחים להתפחה כ-1/2 שעה נוספת כולל העיגולים שנוצרו (נכסה את הדונאטס במגבת או נייר אפייה).
-
05.
בסיר טפלון או מחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הדונאטס כדקה מכל צד עד להזהבה ומוציאים לקערה עם נייר סופג.
-
06.
אפשר לטגן את עיגולי הבצק למיני דונאט ובסוף לגלגל באבקת סוכר.
הידעת?
ציפוי:
שוקולד לבן: ממיסים בקערה חסינת חום למיקרוגל, 100 גרם שוקולד לבן + 2 כפיות שמן, בפולסים, כל פעם דקה ומערבבים עד להמסה מלאה.
שוקולד מריר: ממיסים בקערה חסינת חום למיקרוגל, 100 גרם שוקולד מריר + 2 כפיות שמן, בפולסים כל פעם דקה ומערבבים עד להמסה מלאה.
ממרח לוטוס: ממיסים 2 כפות ממרח לוטוס חלק במיקרוגל בערך כ - 30 שניות .