פסטה עם רוטב בטטה וקוטג' | השף הלבן

פסטה עם רוטב בטטה וקוטג'

תומר אומנסקי עם מתכון לפסטה ברוטב בטטה וקוטג' תנובה

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה עם רוטב בטטה וקוטג'

המרכיבים ל6-8 יחידות:

מרכיבים:
  • 500 גרם פסטה לבחירתכם מבושלת לפי הוראות היצרן
  • בטטה גדולה / 2 בינוניות קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
  • 4 ענפי טימין
  • 2 שיני שום
  • 2 חבילות קוטג׳ תנובה או 500 מ״ל שמנת לבישול השף הלבן
  • כוס חלב
  • מלח, פלפל שחור
  • להגשה: פרמז׳ן + בטטה (הסבר בסוף)
גודל תבנית: סיר בישול, מחבת או סוטאז' גדול, מעבד מזון

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר עם מים רותחים, נוסיף טימין וכף מלח ונבשל קוביות בטטה עד לריכוך (כחצי שעה).

  • 02.

    נסנן היטב ונוציא את ענפי הטימין.

  • 03.

    במעבד מזון נטחן את הבטטה, הקוטג׳, שום, חלב, מלח ופלפל למרקם חלק.

  • 04.

    במחבת גדולה נחמם את הרוטב, נוסיף את הפסטה ונערבב היטב, נבשל עם הרוטב כחמש דקות.

  • 05.

    במידת הצורך נוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה.

  • 06.

    לקישוט נפזר פרמז׳ן וקוביות בטטה אפויות בתנור (נחתוך בטטה לקוביות קטנות קטנות, נתבל בשמן זית (2-3 כפות) ומלח ונאפה כחצי שעה ב180 מעלות טורבו עד לריכוך).

הכנת? כאן מדרגים
(38)