פאי תפוחים

פאי תפוחים קלאסי עם טוויסט אישי – בצק פריך מתוק, תפוחים רכים וקינמון שממלא את כל הבית בריח של חג. מתכון פשוט להכנה, מושלם לשולחן משפחתי באווירה חמה ומתוקה.

מאת: רותם וינשטוק
פרווה סוג מתכון
45 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאי תפוחים

המרכיבים ל 8 מנות:

מרכיבים:
  • חבילת בצק פריך מתוק "מעדנות"
  • אבקת סוכר
למלית:
  • 5 תפוחים ירוקים
  • מיץ לימון טרי מלימון שלם
  • 4 כפות סוכר חום
  • כף פודינג וניל
  • כפית קינמון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לפרוסות.

  • 03.

    במחבת נון סטיק רחבה מניחים את התפוחים ואת כל שאר מרכיבי המילוי, מכסים ומבשלים על אש קטנה ל-8 דקות. מידי פעם אפשר לפתוח ולערבב.

    טיימר מופעל

    00:08:00
  • 04.

    מצננים את המילוי כ-15 דקות.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 05.

    פורסים את הבצק מעל תבנית פאי בקוטר 24/26. מצמידים לדפנות ובעזרת מזלג חורצים חורים קטנים בתחתית.

  • 06.

    מעבירים את המילוי לתוך הקלתית.

  • 07.

    עם הבצק העודף מקשטים מעל - אפשר כרצועות ואפשר ליצור צורות שונות עם קורצן של עוגיות.

  • 08.

    מברישים עם ביצה את הבצק מלמעלה.

  • 09.

    אופים ל-25 דקות או עד השחמה יפה.

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 10.

    אחרי צינון, מוסיפים מעל אבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.