קנלוני בטטה ברוטב שמנת – מנה מנחמת וטעימה | השף הלבן

קנלוני בטטה ברוטב שמנת

כזו מנה מנצחת עוד לא טעמתם! – אצבעות פסטה ממולאות בבטטה ושמנת שיכולות להיות המנה הראשונה, העיקרית או התוספת

מאת: שירה פריהן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קנלוני בטטה ברוטב שמנת

המרכיבים ל 2-6 סועדים:

  • 12 גלילי קנלוני
למלית:
  • 2 בטטה בגודל בינוני מקולפות ומרוככות במים
  • 4 כפות שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 4 כפות גבינה לבנה של תנובה (5% או 9%)
  • אגוז מוסקט טחון
  • פלפל שחור ומעט מלח
לרוטב:
  • 1 מיכל שמנת לבישול 10%/15% "השף הלבן"
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה של "השף הלבן" (או מה שנשאר אחרי שהוצאנו 4 כפות)
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • אגוז מוסקט
  • מלח + פלפל שחור + פפריקה מתוקה
  • קומץ בזיליקום (טחון או בקובייה קפואה)
לקישוט והקרמה:
  • פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת / גבינת גאודה מגוררת קולקשן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני.

  • 02.

    מקלפים ומרככים את הבטטות בסיר עם מים. בינתיים, מכינים את הרוטב בסיר נפרד: שופכים לסיר שמנת לבישול, שמנת מתוקה, גבינה צהובה ותבלינים, מערבבים היטב ומרתיחים. מסירים מהאש.

  • 03.

    לאחר שהתרככו, מועכים את הבטטות ומוסיפים שמנת מתוקה, גבינה לבנה ותבלינים. מערבבים היטב למחית חלקה.

  • 04.

    ממלאים את גלילי הקנלוני במלית הבטטה והגבינה.

  • 05.

    מסדרים בתבנית מאורכת ושופכים מלמעלה את רוטב השמנת. מכסים בנייר כסף.

  • 06.

    מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה בחום בינוני, מכוסה.

  • 07.

    מוציאים מהתנור, זורים למעלה גבינת פרמזן או צ'דר לפי הטעם ומחזירים לתנור ללא כיסוי לשתיים-שלוש דקות. מגישים חם!!

הכנת? כאן מדרגים
(1323)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.