קנלוני בטטה ברוטב שמנת
כזו מנה מנצחת עוד לא טעמתם! – אצבעות פסטה ממולאות בבטטה ושמנת שיכולות להיות המנה הראשונה, העיקרית או התוספת
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל2-6 סועדים:
- 12 גלילי קנלוני
למלית:
- 2 בטטה בגודל בינוני מקולפות ומרוככות במים
- 4 כפות שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- 4 כפות גבינה לבנה של תנובה (5% או 9%)
- אגוז מוסקט טחון
- פלפל שחור ומעט מלח
לרוטב:
- 1 מיכל שמנת לבישול 10%/15% "השף הלבן"
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה של "השף הלבן" (או מה שנשאר אחרי שהוצאנו 4 כפות)
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- אגוז מוסקט
- מלח + פלפל שחור + פפריקה מתוקה
- קומץ בזיליקום (טחון או בקובייה קפואה)
לקישוט והקרמה:
- פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת / גבינת גאודה מגוררת קולקשן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני.
-
02.
מקלפים ומרככים את הבטטות בסיר עם מים. בינתיים, מכינים את הרוטב בסיר נפרד: שופכים לסיר שמנת לבישול, שמנת מתוקה, גבינה צהובה ותבלינים, מערבבים היטב ומרתיחים. מסירים מהאש.
-
03.
לאחר שהתרככו, מועכים את הבטטות ומוסיפים שמנת מתוקה, גבינה לבנה ותבלינים. מערבבים היטב למחית חלקה.
-
04.
ממלאים את גלילי הקנלוני במלית הבטטה והגבינה.
-
05.
מסדרים בתבנית מאורכת ושופכים מלמעלה את רוטב השמנת. מכסים בנייר כסף.
-
06.
מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה בחום בינוני, מכוסה.
-
07.
מוציאים מהתנור, זורים למעלה גבינת פרמזן או צ'דר לפי הטעם ומחזירים לתנור ללא כיסוי לשתיים-שלוש דקות. מגישים חם!!
הכנת? כאן מדרגים