פסטה עם פסטו, גבינת פטה ועגבניות שרי
לארוחת הצהריים או לארוחת הערב: פסטה עם פסטו עשיר בטעמים, גבינת פטה טעימה – ועגבניות שרי טריות, שמרעננות את הכל.
המרכיבים ל4 מנות:
- 2 חב' ענק (240 גרם ברוטו, 170 גרם נטו = עלים בלבד) בזיליקום טרי
- 90 גרם (כ-3/4 כוס) צנוברים (טבעיים)
- 125 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית
- 4 שיני שום, קלופות וכתושות
- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- מלח
- פלפל שחור גרוס גס
- לפסטה:
- חבילת (500 גרם) פסטה מסוג פנה (צינורות)
- 125 גרם (1/2 חבילה) גבינת פטה או בולגרית 5% או 16% שומן פיראוס, חתוכה לקוביות
- להגשה: 25 עגבניות שרי טריות, שטופות וחצויות
הוראות הכנה:
-
01.
מומלץ להשתמש בפסטה מקמח מלא. ממהרים או מתעצלים? אפשר להשתמש בפסטו קנוי.
-
02.
מכינים פסטו:שמים בזיליקום במעבד מזון עם להב פלדה ומרסקים.
-
03.
מוסיפים צנוברים, פרמזן ושום כתוש ומרסקים שוב.
-
04.
מוסיפים שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס ומפעילים שוב. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, פלפל או שמן זית. מעבירים לצנצנת ומכסים בשמן זית עד לשימוש.
-
05.
מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומערבבים מיידית עם מחצית עד שני שליש מכמות הפסטו.
-
06.
מוסיפים גבינת פטה או בולגרית, מערבבים וטועמים. במידת הצורך מוסיפים פסטו או מלח, לפי הטעם. אפשר לאחסן את יתרת הפסטו בצנצנת במקרר, כשהפסטו מכוסה בשכבת שמן זית למעלה.מעבירים את הפסטה לקערת הגשה גדולה, מעטרים בחצאי עגבניות שרי ומגישים מייד.